Man mördad mitt i Malmö

Uppdaterad 2012-05-25 | Publicerad 2012-05-24

Kvinna anhållen - misstänkt för mord

MALMÖ. 28-åringen hittades död i trappuppgången.

Enligt Aftonbladets källor ska han ha huggits med kniv.

En 29-årig kvinna sitter anhållen misstänkt för mord.

Stort pådrag Flera poliser och ambulanser kallades till platsen.

Polisen larmades till ett hyreshus på Kirseberg vid lunchtid i dag.

– Flera personer hade hört en kvinna som skrek. När de rusade ut i trappuppgången hittade de mannen liggande död, säger polisens informatör Anders Lindell.

Knivhuggen

Det stod snabbt klart att det handlade om ett mord och länskrim kopplades in. Enligt obekräftade uppgifter till Aftonbladet hade mannen knivhuggits till döds.

– Jag kan bara säga att det var mannens skador som gjorde att vi bedömde att det handlade om ett mord, säger spaningsledare Per Lidehäll.

Flera vittnen, bland annat de personer som hittade den döde 28-åringen, togs in för förhör på polisstationen. Samtidigt började polisen knacka dörr i fastigheten.

Under hela eftermiddagen pågick tekniska undersökningar på mordplatsen. Samtidigt hämtades ytterligare personer in till förhör.

– Här är normalt mycket lugnt, säger en anställd i den köttbutik som finns i huset.

Relationsdrama

Ganska snart stod det klart för spaningsledningen att det handlade om ett relationsdrama och sent på eftermiddagen greps och anhölls en kvinna som haft en relation till offret.

– Jouråklagaren har anhållit henne som på sannolika skäl misstänkt för mord på 28-åringen, sa Per Lidehäll vid 19-tiden i kväll.

– I övrigt kan vi inte nu lämna några detaljer om utredningen.

Han vill inte heller säga om mannen och kvinnan bodde i fastigheten.