Berömd sportjournalist död i Qatar

Grant Wahl kollapsade på läktaren under Argentina-Nederländerna

Publicerad 2022-12-10

Den kände sportjournalisten Grant Wahl har dött i Qatar.

Han kollapsade på läktaren under kvartsfinalen mellan Argentina och Nederländerna.

Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Journalisten Grant Wahl, 48, som bland annat skrivit för CBS Sports och Sports Illustrated har dött i Qatar under kvartsfinalen mellan Argentina och Nederländerna, meddelar hans bror Eric Wahl på Twitter.

– Han kollapsade på stadion, gavs hjärt- och lungräddning och kördes med en Uber till sjukhuset och dog, säger Eric Wahl enligt New York Post.

Dödsbeskedet kommer bara några veckor efter att han väckte stor uppmärksamhet över att han stoppades och hölls i förvar i en halvtimme innan matchen mellan USA och Wales eftersom han hade en regnbågströja på sig. Tröjan hade han på sig för att hedra sin bror.

– Jag är gay. Jag är anledningen till att han bar tröjan under VM, säger Eric Wahl i en video på Twitter.

Han säger också att han är övertygad om att Grant inte dog på ett naturligt sätt.

– Min bror vad vid god hälsa, han berättade att han mottagit dödshot och jag tror inte att han bara dog utan jag tror han blev mördad och jag ber om all form av hjälp, säger han.

Grant Wahls på Twitter efter att han inte blev insläppt till matchen mellan USA och Wales.

Hälsoproblem i början av veckan

I början av veckan skrev Grant om hälsoproblem efter att att arbetat långa dagar under VM, vilket återges av nyhetsbyrån AP.

”Min kropp bröt till slut ihop. Tre veckor av lite sömn, hög stress och massor av arbete kan göra det med dig. Vad som har varit en förkylning de senaste tio dagarna visade sig vara något mycket mer allvarligt samma kväll som matchen mellan USA och Nederländerna. Jag kunde känna hur mitt bröst fick en helt ny nivå av tryck och obehag. Jag hade inte Covid (jag testar mig regelbundet här), men jag gick till en klinik i mediacentret idag och de sa att jag antagligen har bronkit. De gav mig en kur antibiotika och stark hostmedicin. Jag känner mig redan bättre efter några timmar. Men fortfarande: No Boeno”

Amerikanska fotbollsvärlden sörjer

Det amerikanska fotbollsförbundet kommenterade hans död på Twitter och skrev bland annat att ”Hela den amerikanska fotbollsfamiljen är förkrossade över beskedet att vi förlorat Grant Wahl. Fotbollssupportrar kunde alltid räkna med att Grant levererade insiktsfulla och underhållande historier om vår sport”

Även hans fru Céline Gounder kommenterar hans död och det stöd hon fått på Twitter: ”Jag är så tacksam över allt stöd jag fått av min mans fotbollsfamilj under kvällen och alla de vänner som har hört av sig under kvällen. Jag är i fullständig chock”

FIFA-presidenten Gianni Infantino uttrycker sin sorg genom fotbollsförbundets Twitter på lördagsmorgonen: ”För bara några dagar sedan uppmärksammades Grant av FIFA och AIPS för hans bidrag med att rapportera från åtta raka världsmästerskap. Under hans karriär närvarade han även vid flera av damernas världsmästerskap.”

Följ ämnen i artikeln