Aftonbladets ”Uppdrag: Mat” gör Youtubesuccé

Mauri Hermundsson lockar miljoner tittare

Av: 

Beri Zangana

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Succén fortsätter för Aftonbladetprofilen Mauri Hermundsson.

Avsnittet av ”Uppdrag: Mat” med Bianca Ingrosso är ett av årets mest sedda Youtubeklipp i Sverige.

– Det känns ju jättespännande, säger Mauri Hermundsson.

Det är en blandning av musik, reality och humor som ligger i topp när Google sammanställer de mest populära klippen på Youtube för 2020 i Sverige. Vad har människor tittat på under ett år som präglats av coronapandemin?

Populärast är bröderna Norbergs parodi av Melodifestivalen som kniper förstaplatsen, rapporterar Dagens Media. Deras klipp har haft över två miljoner visningar under året. Strax därefter hamnar Hampus Hedströms parodi på artisten Viktor Leksells musikvideo ”Svag”.

Mauri i topp

Med på listan finns även Aftonbladets Mauri Hermundsson som driver Youtubekanalen ”Uppdrag: Mat”. Avsnittet där influencern Bianca Ingrosso medverkar hamnar på tredje plats över de mest populära videoklippen.

– Man vet aldrig hur många visningar andra youtubers får så det hade jag inte riktigt förväntat mig. Men jag ser att alla klipp får över en miljon visningar så det är många som kollar men jag visste inte att det låg så bra till, säger Mauri Hermundsson, som förra året nominerades till Stora journalistpriset för ”Uppdrag: Mat”.

Mauri Hermundsson nominerades 2019 till Stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare
Foto: STEFAN JERREVÅNG
Mauri Hermundsson nominerades 2019 till Stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare
Foto: BJÖRN LINDAHL
Bianca Ingrosso.

Att äta som Bianca Ingrosso

I sina program åker Mauri Hermundsson och fotografen Filip Meneses runt och testar mat. Mauri har bland annat provat att äta som en student och som en fångvakt.

I avsnittet som toppar Youtubelistan testar han att äta som Bianca Ingrosso – och Bianca äter som Mauri. Klippet har fått över 1,8 miljoner visningar.

– Det är många som vill åka snålskjuts på Bianca Ingrosso så jag är glad att hon ställde upp och att det var så pass många som ville se det, säger Mauri Hermundsson.

Han beskriver maten som både lyxig och god:

– Den kändes fräsch. Hon hade några mackor där i början med avokado och chiliflakes som jag i efterhand nog känner mig väldigt svag för.

Publicerad:

LÄS VIDARE