Tamerlans svärföräldrar: Våra hjärtan blöder

Uppdaterad 2013-04-21 | Publicerad 2013-04-20

Den äldre brodern som misstänks ligga bakom bombdådet var gift och hade en treårig dotter.

"Våra hjärtan blöder över den skräck han orsakat", skriver hustruns familj i ett öppet brev, enligt Daily Mail.

Bröderna Tamerlan Tsarnajev, 26, och Dzjochar Tsarnajev, 19, kom till USA som flyktingar i början av 2000-talet. Tamerlan träffade Katherine Russell, de gifte sig och fick en dotter som nu är i treårsåldern.

Katherine, en 24-årig collegestudent, ska ha konverterat till Islam i samband med att paret gifte sig och enligt grannar till hennes föräldrar ska hon ha börjat bära bylsiga kläder och täcka håret.

Konverterade till Islam

Den 11 september 2012 fick Tamerlan amerikanskt medborgarskap. Enligt AP ska han ha rest till Ryssland förra året och kommit hem först sex månader senare. Grannarna uppger också för Daily Mail att de inte sett honom på länge, men att Katherine flyttat in hos sina föräldrar i Rhode Island.

Tidningen publicerar nu ett öppet brev som Katherines föräldrar Judith och Warren skrivit efter att det blivit känt att deras svärson dödats och att han misstänks ligga bakom Bostonbombningarna:

"Våra hjärtan blöder"

"Vår dotter har förlorat sin man i dag, pappan till hennes barn. Vi kan inte förstå hur den här fruktansvärda tragedin kunde hända. Efter skräcken på Patriot's Day inser vi att vi aldrig riktigt kände Tamerlan Tsarnajev. Våra hjärtan blöder över över den skräck han orsakat. Var snälla att respektera vår familjs privatliv i dessa svåra tider".

Familjen ville inte ge några övriga kommentarer.