Kritik mot överskott hos polis i region Syd: ”Tuta och kör!”

Publicerad:
Uppdaterad:
Arkivbild
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild

NYHETER

Parallellt med en situation som krävt förstärkning från hela landet räknar polisen i region Syd med ett ekonomiskt överskott på 75 miljoner kronor i år, rapporterar P4.

Region Syd har begärt förstärkning för att klara av uppdraget och enskilda poliser har tidigare larmat om en mycket ansträngd arbetssituation.

Sophia Willander, polisinspektör och ordförande för Polisförbundet i region Syd, är kritisk mot överskottet. Hon menar att pengarna borde ha använts eftersom hon ser stora problem inom myndigheten.

– Tuta och kör, det är dumheter att vi har de här positiva budgetarna, säger Willander till P4.

Skälen till att pengarna inte har använts är enligt polisen i region Syd försenade rekryteringar och lägre kostnader, bland annat gällande utbildning och utrustning.

Polismyndigheten i stort räknar med ett överskott på en halv miljard kronor, enligt P4. Samtidigt har man svårigheter att rekrytera, bland annat på grund av lönen.

Förra årets överskott blev mer än en miljard kronor. Då tvingades myndigheten betala tillbaka 300 miljoner kronor till statskassan.

Malmöpolisens senaste begäran om förstärkning slutade med att chefer vid Nationella operativa avdelningen Noa i Stockholm beslutade inleda Operation Rimfrost, en särskild nationell händelse med fokus på Malmö och en varaktighet på ett halvår.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE