”Furstinnan Charlene deprimerad”

Publicerad 2012-05-05

Pressas att få barn

Furstinnan Charlene, 33, av Monaco som gifte sig med furst Albert, 54, för ett drygt år sedan pressas hårt för att bli mamma.

Furstinnan Charlene,33, pressas att bli mamma.

Inför bröllopet sägs hon ha tvingats skriva på ett graviditetsavtal.

– När det gäller kungligheter finns det mycket påhitt, säger Kungliga magasinets chefredaktör Roger Lundgren.

Snart har ett år gått sedan fursteparets Albert och Charlenes bröllop - utan en tronarvinge har sett dagens ljus. Brittiska Daily Mail skriver nu att furstinnan är deprimerad eftersom hon inte har blivit gravid. Tidningen rapporterar om att paret ska ha ingått ett avtal om att hon ska skänka honom en arvinge och sedan är hon fri att lämna honom.

– Jag brukar vara skeptisk till spekulationer och rykten gällande monegaskiska furstedömet. Jag har inte träffat fursteparet och jag vet inte vilken relation de har tillvarandra, men de flesta som lever i en relation vill ha barn, och det blir naturligtvis förväntningar på henne som kvinna, Roger Lundgren. 

”Har ångest”

Han tror snarare att rapporteringen om furstinnans mentala tillstånd handlar om förväntningarna på en liten prins eller prinsessa. Något som också kungens mamma, drottning Sibylla, råkade ut för, innan kungen föddes fick hon endast döttrar.

– Generellt sätt är det väl så att hon kan ha mycket ångest över att hon inte får barn, hennes främsta uppgift är att skänka honom en tronarvinge.

Pappa sedan tidigare

Fursten Albert, 54, har sedan tidigare Alexandre, en sjuårig son med flygvärdinnan Nicole Coste. Efter en kort kärleksaffär med den amerikanska mäklaren Tamara Rotala fick han Jazmin som i dag är 20 år.

– Hans barn som han har i dag kan inte ärva tronen eftersom de är födda utanför äktenskapet, sedan är det prinsessan Caroline och hennes barn som står i tur i tronföljden.