Percy Barnevik greps – nekar till sexbrott

Uppdaterad 2012-10-03 | Publicerad 2012-06-29

Släppt mot borgen: ”Det är ingenting”

”Det är nothing, det är ingenting.” Percy Barnevik förnekar anklagelserna mot honom.

Välkände finansmannen Percy Barnevik greps av polisen i London misstänkt för sexbrott.

Han släpptes senare mot borgen - men misstankarna kvarstår.

– Det är en crazy woman, ingenting att bry sig om, säger han till Expressen.

Percy Barneviks hem i London.

Barnevik som har bott i London de senaste femton åren steg själv in på polisstationen i fashionabla stadsdelen Belgravia i centrala London i går. Kort därefter greps han.

Han misstänks nu för någon form av sexbrott.

Flera anklagelser

– Jag kan bekräfta att en 71-årig man greps i går, säger Eddie Townsend, talesperson på Scotland Yard.

Enligt den brittiska terminologin greps han "by appointment" vilket innebär att Barnevik hade en tid bokad på stationen för att få ta del av anklagelserna mot honom.

Scotland Yard går inte in på vilket brott som det exakt rör sig om utan bekräftar endast att det är någon form av sexbrott – "sexual assaults".

– Det handlar om anklagelser, i plural, om sexbrott. Det kan röra sig om en rad olika sexuella förseelser, men de inkluderar inte våldtäkt.

Släppt mot borgen

Några detaljer om misstankarna mer än att de ska ha inträffat i januari i år vill brittiska polisen inte gå in på. Misstankarna mot Barnevik, som är släppt mot borgen fram till oktober i år, kvarstår. Polisen kommer under sommaren utreda anklagelserna mot honom.

– Vi kommer att gör fortsatta utredningar i hans fall och han kommer antingen att bli åtalad, frisläppt eller släppt mot borgen igen.

Förföljd av kvinna

I en intervju med Expressen förnekar Barnevik anklagelserna:

– Det är nothing, det är ingenting.

Enligt honom rör det sig om en kvinna som förföljer honom, men vill inte berätta om vad det är hon påstår att han har gjort.

– Det innebär ingenting. Är du en känd person så får du ibland vansinniga människor som kommer efter dig. Du vet vad, trakasserar, ringer och bråkar.