Blinda pojkarnas cykel blev stulen och vandaliserad

Publicerad 2016-04-30

Mamman: ”De har haft så mycket glädje av cykeln”

Cykeln som Ninas tre funktionsnedsatta söner kunnat använda tillsammans med sina assistenter blev stulen under lördagsförmiddagen. Senare under lördagen återfanns cykeln svårt vandaliserad.

– Man blir så besviken, pojkarna har ju det jobbigt nog som det är, säger Nina till Aftonbladet.

Det var under lördagsförmiddagen som en av Ninas söner, 20 år gammal, skulle ge sig ut på en cykeltur tillsammans med sin assistent. Men när de kom fram till garaget där cykeln brukar stå parkerad så såg de att cykeln var borta. När mamma Nina fick reda på det letade hon kvickt upp några bilder på cykeln och efterlyste den på Facebook.

Fick hjälp av Facebook

Ninas efterlysning delades över tusen gånger under förmiddagen och via tips kunde cykeln återfinnas. Dock var cykeln svårt vandaliserad när den hittades.

– Jag tänkte direkt att jag skulle lägga ut det på Facebook, det är många som får tillbaka sina grejer på det viset. Det var en som ringde och sa var han hade sett cykeln, så min man är på väg att hämta den nu. Men de har bränt på cykeln och haft sönder sadeln. Sedan är batterierna till motorn borta, säger Nina.

”De har haft så mycket glädje av den”

Sönerna, som är 25, 23 och 20 år gamla, har en ovanlig sjukdom som bland annat gett dem dålig balans och gjort dem blinda. Via en fond kunde familjen få tag på en cykel som sönerna kunde använda tillsammans med sina assistenter.

– De har haft så myckt glädje av den där cykeln. De brukar åka till Ica och panta buskar och de har varit och fiskat. I sommar har de planerat att åka på cykelsemester med den. Sonen som hittade cykeln blev jätteledsen och upprörd. Själv blir man så besviken och ledsen, pojkarna har det jobbigt nog som det är. Samtidigt var det härligt att se alla som hjälpte till.