Veckomingla med andra singlar

Uppdaterad 2018-07-24 | Publicerad 2007-06-11

Singel i stan? Det här är veckan för dig med singelfrukostar, singelpartyn och första vagnen i varje tunnelbanetåg vigd åt hejdlöst flörtande för singlar.

- Det handlar alltså inte om att bli kär i ett CV, säger Johan Wahlbäck, arrangör för Singelveckan.

Bakom jippot står den nystartade dejtingsajten Stockholmdater.com vars budskap är att singellivet ska vara roligt och meningsfullt, som de skriver; "i motsats till alla andra dejtingsajter". Är inte det varenda dejtingsajts motto?

- Har vi skrivit så? Jag skulle snarare uttrycka det som att andra dejtingsajter har giftermål som riktmärke för sina medlemmar medan vårt fokus inte ligger på att fly singellivet. I stället uppmuntrar vi våra medlemmar att leva det, säger Johan Wahlbäck, VD för Singelringen och Stockholmdater.com.

- Det handlar alltså inte om att bli kär i kärleken eller i ett CV utan om att låta ett rikt singelliv leda till att man träffar någon.

Du har vidare sagt att du vill leda en singelrevolution, kan du utveckla det?

- Jag tror på att hylla singellivet och på att arbeta lokalt. Dejting är per definition en lokal grej. Sedan måste jag tillägga att nätdejting kan bryta segregationen mellan stadsdelar i en stad som är så indelad i umgängeskretsar som Stockholm.

Så vilka singlar vänder ni er till?

- Alla som vill trivas med sig själva. Vår sajt och vår singelvecka passar en ganska bred målgrupp men man kan väl säga att vi riktar oss direkt till den positiva singeln.

Och hur definierar ni begreppet singel?

- Någon som upplevt en separation. Har man inte haft en relation vet man inte hur det är att vara singel. Även om vi kanske riktar oss till en lite äldre målgrupp, säg från 26 år och uppåt, handlar det mer om den mentala inställning.

"Hejdlöst flörtande på t-banan"

Speciella ringar för singlar, hundkoppel för singlar och beachparty. Veckan är full av aktiviteter för singlar. I paketet ingår benämningen singelvagn; första vagnen i varje tunnelbanetåg. Här är det fritt fram för hejdlöst flörtande, kommer det att märkas?

- Det tror jag allt. Förhoppningsvis är singelvagnen startskottet för något som kan bli permanent. Medan en trist tågresa förvandlas till en rolig upplevelse blir flörtandet en naturlig del av vardagen.

Är det inte lite konservativt och trist att dela upp singlar och par på det här sättet?

- Det kan man tycka. Men den uppdelningen finns redan i dagens samhälle. Har du barn är det lättare att umgås med andra som har barn, är du singel har du andra behov. Det innebär inte att man delar upp världen i två territorium.

Ni har inget samarbete med organisationer som arbetar med sexualupplysning, hur prioriterar ni det området?

- Det är självklart ett ansvar som alla dejtingsajter måste ta. Jag ser det som en jätteviktig fråga som vi kommer att lyfta så fort vi hinner.

Ida Lithell,

Allt om Stockholm

Det här händer under singelveckan 11-17 juni

Läs mer på Aftonbladet Plus

Följ ämnen i artikeln