Läkaren: Hillary Clinton har lunginflammation

Uppdaterad 2016-09-12 | Publicerad 2016-09-11

Hillary Clinton, 68, lämnade minnesceremonin i New York i förtid.

Hon drabbades av värmeslag och uttorkning – och åkte till sin dotters lägenhet.

Nu berättar läkaren som undersökt henne att Clinton har lunginflammation.

Hillary Clinton lämnade minnesceremonin för 11 september-attacken 2001 innan den var slut.

Ett ögonvittne uppger för Fox News att hon såg ut att svimma när hon gick in i en bil. Hon ska ha stapplat till på trottoarkanten och tappat en sko.

När presidentkandidaten lämnade området ska media ha hindrats från att följa efter, uppger Fox News. Journalister på plats bekräftade att Demokraternas presidentkandidat lämnat området.

Åkte till dottern

Hillary Clintons kampanjstab kommenterade inte händelsen inledningsvis, men kom sedan med ett uttalande. Enligt hennes representanter drabbades hon av värmeslag. Hon fördes i bil till sin dotters lägenhet för att vila upp sig.

– Under ceremonin kände hon sig varm och gav sig därför av för att åka till sin dotters lägenhet, och nu känner hon sig mycket bättre, säger Hillary Clintons talesperson Nick Merrill i ett uttalande.

Enligt AP sågs hon sedan lämna Chelsey Clintons lägenhet i New York.

– Jag mår toppen, sa Hillary Clinton medan hon vinkade till en folksamling.

Även henne rival Donald Trump, 70, deltog i ceremonin.

Har lunginflammation

Senare under dagen släppte läkaren som undersökt Clinton ett uttalande om varför hon mått dåligt.

– Hon har upplevt en hosta relaterad till en allergi. På fredagen, under en uppföljande undersökning för hennes hosta, blev hon diagnostiserad med lunginflammation, säger doktor Lisa R. Bardack i ett uttalande.

Hillary Clinton går nu på en antibiotikakur och har uppmanats att vila och ändra i sitt schema.

– Under morgonens evenemang blev hon överhettad och uttorkad. Jag har precis undersökt henne och hon är nu vätskebalanserad och återhämtar sig fint, säger Lisa R. Bardack.

Efter beskedet om Clintons sjukdom har hon ställt in en tvådagarsresa till Kalifornien där hon skulle ägna  sin valkampanj. Hon har på order av läkaren blivit tillsagd att vila.

ANNONS