Cruz sparkar pr-chef: Vi tvivlar inte på motståndarnas tro

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Här är filmen som orsakat ett bibelbråk mellan Ted Cruz och Marco Rubio.

Nu har Cruz kommunikationschef tvingats avgå och Trump har gett sig in i debatten.

Men vad sa Rubio – egentligen.

Bibelbråket som kostade Cruz nationella kommunikationschef jobbet började i lobbyn på hotellet Hampton Inn i Columbia, South Carolina. Där satt i lördags Ted Cruz pappa Rafael tillsammans med några av sonens medarbetare och läste bibeln vid 10.30-tiden.

Då kom republikanska motkandidaten Marc Rubio gående mot hissarna, kände igen ”Cruz-gänget” och bestämde sig för att kommentera deras morgonlektyr – bibeln.

Men exakt vad han sa är vad som lett till debatt.

Studentnyhetssajten Daily Pennsylvanias medarbetare satt samtidigt i lobbyn och åt frukost. De filmade mötet och la sedan upp en nyhet där de hävdade att Marc Rubio hånade bibeln.

– Bra bok du har där. Inte många svar som finns i den, sa Rubio enligt Daily Pennsylvanias första, nu borttagna, filmsnutt.

”Vet exakt vad jag sa”

Klippet spreds av Ted Cruz nationella kommunikationschef. Han har nu tvingats avgå och be om ursäkt eftersom det verkar som att den första textningen av vad Rubio sa inte var med sanningen överstämde.

– Jag vet exakt vad jag sa till den unge mannen. Jag sa att svaret på alla frågor du någonsin kommer ha finns i den boken, säger Rubio enligt CBS News.

– Sedan pekade jag på Ordspråksboken och sa att de finns särskilt i den som är en bok med visdomar.

Rubio säger att Cruz-medarbetares spridning av klippet är ”otroligt obehagligt” och antydde att det var ett av många liknande drag från Cruz-lägret.

– Vem ska sparkas när Ted Cruz är president? Hans kampanj har nu upprepade gånger gjort saker de sedan måste be om ursäkt för och ingen hålls någonsin ansvarig, säger Rubio.

– Du sänder budskapet till dem som arbetar för dig att ”gå ut och gör vad ni vill och om ni åker fast så kommer vi bara be om ursäkt och fortsätta göra det”.

Cruz: Vi har integritet

Ted Cruz själv meddelade under måndagen Rick Tylers avgång:

– Jag har gjort det tydligt att i den här kampanjen kommer vi att föra oss med de högsta av värderingar och integritet, säger Cruz enligt CNN.

– Vi är inte en kampanj som kommer att ifrågasätta en annan kandidats tro, säger han enligt Daily Beast.

Donald Trump som svängt i frågan ett antal gånger verkar under dagen också ha bestämt sig för vad han tycker om Ted Cruz.

I en av sina åtskilliga tweets där han ifrågasätter Cruz karaktär tar han upp bibelbråket:

”Wow, Ted Cruz uppgav felaktigt att Marco Rubio hånade Bibeln och tvingades just att sparka sin kommunikationschef. Fler smutsiga tricks!”.

Trump: Är den här mannen galen?

Några minuter senare följde Trump upp sin redan nämnda tweet med att kritiserar en av Ted Cruz annonskampanjer.

”Han har fångats med så många lögner – är den här mannen galen?” twittrar Trump.

Daily Pennsylvania har sedan ursprungspubliceringen tagit bort klippet med textningen och har nu lagt till en kommentar som avslutas med att de skriver att de visat klippet för den Cruz-medarbetare som syns i filmen.

”Han korrigerade inte vår textning. Vi har sökt honom för en kommentar”.

SE OCKSÅ

Här är kommentaren som startade Bibelbråket

LÄS OCKSÅ

Spelet om vita huset

Publicerad: