Misstänkte 15-åringen hade ”guide” i Emporia

Publicerad 2022-08-23

15-åringen har erkänt att det var han som sköt ihjäl den 31-årige gängledaren till döds i fredagsrusningen i Emporia i Malmö.

Delar av händelsen har fångats på gallerians övervakningskameror.

Där syns också vad som misstänks vara en ”guide” – en person som pekat ut offret för skytten, enligt uppgift till Aftonbladet.

15-åringen har nu häktats för mordet på den 31-årige gängledaren på köpcentret Emporia i Malmö. Tonårspojken har också erkänt att han avlossat skotten som dödade 31-åringen och skadade en förbipasserande kvinna.

Dödskjutningen ägde rum i fredagsrusningen på gallerian och mängder av människor blev vittnen till, och berördes, av händelsen. Delar av förloppet ska också ska ha fångats av Emporias övervakningskameror.

PLUS: Ilskan i Satudarah – mitt i gängkriget

Enligt uppgifter till Aftonbladet finns tecken på att 15-åringen kan ha fått hjälp med att lokalisera gängledaren på Emporia. Tonårspojken ska enligt Aftonbladets uppgifter ha haft med sig en ”guide” som misstänks ha pekat ut offret.

 Polisen på plats utanför köpcentret Emporia i Malmö 

Förbeställd taxi

Förundersökningsledare Michelle Stein vill inte kommentera om det finns flera misstänkta för dödsskjutningen.

– 15-åringen är den enda som är frihetsberövad, i övrigt kan jag inte kommentera utredningen, säger hon.

20 minuter efter dådet kunde polisen gripa den misstänkta gärningsmannen i en taxi som var på väg bort från brottsplatsen.

Taxin var förbeställd och på väg till en adress i Malmö där fyra personer senare greps misstänkta för flera grova brott, enligt uppgift till Aftonbladet.

De fyra personerna tillhörde en rivaliserande avdelning i nätverket Satudarah, som även 31-åringen tillhörde.

Stor polinsats vid Emporia på fredagskvällen.

”Bedrivs separat”

Enligt henne finns det fortfarande ingen koppling mellan utredningarna gällande 15-åringen och de fyra personer som greps på en annan adress i Malmö.

– De här ärendena bedrivs separat.

Michelle Stein säger också att det återstår flera åtgärder i utredningsarbetet kring skjutningen på Emporia, som polisen tidigare beskrivit som en avrättning.

– Det ska hållas fler förhör och vi har genomfört en brottsplatsundersökning. Det är några av de saker som vi vidtar just nu, säger hon.

 Krisstödjare och en ensam ros i gången i köpcentret Emporia i Malmö