Mamman visar vad mobbningen gör med sonen Quaden, 9 år

Varning för starkt innehåll

Av: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

En mamma visar upp sin otröstlige nioårige son Quaden i en gripande video. Han vill ta sitt liv på grund av den mobbning han utsätts för.

Nu får Quaden stöd från tusentals människor, världen över.

Quaden Bayles från Queensland, Australien, är nio år och vill inte leva längre. Han blir mobbad varje dag i skolan för att han är kortväxt.

I en video som fått enorm spridning visar hans mamma Yarraka upp sin förtvivlade son som hon just hämtat upp efter skolan. Hon berättar att han återigen blivit mobbad för sin funktionsvariation.

– Jag vill dö nu. Ge mig en kniv så jag kan döda mig själv, jag vill bara dö, säger han gråtandes i bilen.

Mamma Yarraka vädjar i videon efter råd och ber föräldrar att prata med sina barn om mobbning.

– För detta är vad mobbning gör. Vi har ett barn som är självmordsbenäget och är trött på att bli mobbad varenda dag han är i skolan.

Stöd av hela världen

Klippet på Quaden har blivit viralt och tusentals har visat sitt stöd. Skådespelaren Hugh Jackman, som bland annat har spelat superhjälten Wolverine i X-Men filmerna, publicerade en video på sitt Twitter-konto till nioåringen:

”Quaden, du är starkare än vad du tror kompis, oavsett vad, är jag din vän. Så låt oss alla snälla vara vänliga mot varandra. Mobbning är inte okej. Livet är tufft nog, kom ihåg att alla människor står inför någon slags kamp – så låt oss vara snälla”.

Även Mark Hamill, som spelar Luke Skywalker i ”Star Wars”, har kommenterat filmklippet på Quaden.

”Grymheten är lika förvånande som den är hjärtskärande”, skriver han.

The Indigenous All Stars rugbyligan har bjudit in nioåringen att gå med dem in på planen under lördagens match.

– Vi vet att det du går igenom nu är svårt, men killarna här, vi står bakom dig, hälsar laget.

En insamling har startats till förmån för Quaden. På bara tre dagar har 200 000 australienska dollar samlats in. Målet är att Quaden och hans mamma ska få åka till Disneyland i Florida.

Publicerad:

LÄS VIDARE