Svenska Sofie Louise gifter sig med malaysisk prins

Lärde känna Tengku Muhammad Faiz Petra utomlands

Av: Isabelle Nordström

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenskan Sofie Louise Johansson gifter sig med malaysiska kronprinsen Tengku Muhammad Faiz Petra, 45.

Bröllopet äger rum 19 april.

Paret uppges ha lärt känna varandra när prinsen studerade utomlands.

För flera dagar sedan läckte bröllopsinbjudningarna ut på sociala medier i Malaysia. Nu bekräftar hovet att kronprinsen av Kelantan ska gifta sig – med en 33-årig svensk kvinna som heter Sofie Louise Johansson.

1 av 3
Svenska Sofie Louise Johansson, 33.

Bröllopet kommer att bli en privat tillställning, rapporterar statliga nyhetsbyrån Bernama.

– Kungligheter från Kelatan och nära vänner till hans höghet kommer att närvara vid bröllopet, säger Mohamed Faziharudean, ceremonichef vid hovet i Kelantan till nyhetsbyrån.

Paret känner varandra sedan länge och de ska ha lärt känna varandra när prinsen studerade utomlands. Han har bland annat studerat historia i London och italienska och litteratur i Florens. Han har också doktorerat i antikens historia.

– Efter bröllopet kommer kanske hans höghet att följa med på event med folket för att introducera sin fru, säger Mohamed Faziharudean under en pressträff.

Brudparet vill att bröllopsgåvorna ska gå till hjälporganisationer i regionen Kelantan.

Brodern abdikerade

I vintras abdikerade Tengku Muhammad Faiz Petras bror, kung Muhammad V, 49, i samband med att han gifte sig med en rysk kvinna.

Då valdes en ny kung från en annan region, skriver BBC News. Malaysiska monarkin fungerar så att kungahusen i de olika regionerna turas om att i femårsperioder regera över landet.

Publicerad:

LÄS VIDARE