Polisinsats i hamn – bombgrupp på plats

Publicerad 2024-01-25

Polis, bombgrupp och vapenhundar ryckte ut till Göteborgs fiskhamn inatt.

Hamnen var avspärrad under morgonen och fiskauktionen blev uppskjuten.

Fyra personer upptäcktes i bilar och har hämtats till förhör.

En stor polisinsats pågick i Göteborgs hamn under natten och morgonen och en stor del av området spärrades av.

– Vi står inne nu och får inte gå ut. Både poliser och bombgrupp är här och de söker igenom en del av området, säger Mats Liljestrand på Göteborgs fiskauktion.

Morgonens fiskauktion startar vanligtvis vid klockan 06.30 men fick skjutas upp.

Polisen bekräftade vid 06.30-tiden på torsdagsmorgonen att flera patruller var på plats i hamnen.

– Vi är där med anledning av ett grovt brott och vi arbetar på platsen. Vi har varit där sedan några timmar under natten. Det är ingenting som vi kan berätta om just nu men förhoppningsvis senare, sa Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson på polisen region Väst.

”Varit där några timmar”

Det finns inga uppgifter om att någon person kommit till skada.

Senare under morgonen uppgav polisen att man ryckte ut till platsen vid 03.40 på natten till torsdag. Flera personer rörde sig vid bilar på en parkering i hamnen och när polisen kom till platsen stoppades två bilar, varav en av dem efter en kortare polisjakt.

Fyra personer har hämtats till förhör och vissa av dem kopplas till den kriminella nätverksmiljön i Göteborg, enligt polisen.

Finns det kopplingar till den senaste tidens sprängningar i Göteborg?

– Jag kan inte kommentera det för det är för tidigt att säga, men det går såklart inte att utesluta och är något som man får utreda vidare.

Delar av hamnen var fortfarande avspärrad under morgonen och vid 8.30-tiden var avspärrningarna hävda. Polisen har sökt igenom området med narkotikahundar, vapenhundar och nationella bombgruppen.

– Vi är klara med söket på platsen och jag är inte säker på vad den gett för resultat eller om vi funnit något. Vi visste inte vad de här männen hade gjort på platsen eller om de gömt något, säger han.

Händelsen rubriceras som olaga hot.

Följ ämnen i artikeln