Björn glömde leksak i sin bil – polisens bombgrupp ryckte ut

Publicerad 2016-09-26

Björn, 26, kunde inte ana vad han skulle ställa till med när han parkerade sin bil, skriver Nyheter24.

– Det var jäkligt dumt av mig som fick folk att oroa sig, säger han till Aftonbladet.

26-åriga Björn, som egentligen heter något annat, från Stockholm och hans vänner brukar lajva tillsammans. Nyligen köpte de en begagnad bil som de skulle använda sig av under ett av lajven. De gjorde iordning den genom att bland annat repa den och måla dit mystiska symboler.

– Vi ville få den att se så hemsk och märklig ut som vi kunde, säger han.

Polisen spärrade av vägen

En dag hade de fixat till bilen lite extra. I samband med det skulle Björn åka till jobbet och parkerade då bilen på sin vanliga parkeringsplats vid hållplatsen där han brukar ta bussen.

Väl på jobbet såg han att han hade ett missat samtal från ett dolt nummer. Han tänkte inte mer på det förrän hans mamma fick tag på honom.

– Hon sa att polisen hade spärrat av vägen och att en bombgrupp var på plats vid min bil.

Då kom Björn kom på detaljen som hade utlöst tumultet – han hade glömt kvar en leksakshandgranat på instrumentbrädan. Han bad sin mamma, som var på plats, att räcka över telefonen till polisen.

– De lät väldigt oroade och var lite hårda. Jag bad om ursäkt och förklarade mig. Till slut lät de lugnare och tyckte nog att det var ganska skönt att det inte var en riktig granat.

”Ska vara mer försiktig”

Trots att Björn lyckades lugna polisen var det för sent. Bombgruppen hade redan slagit in rutan på bilen och tagit ”granaten" i beslag. När Björn anlände till bilen var polisen borta.

– Jag var en klantig idiot, jag skämdes jättemycket. Det var jäkligt dumt av mig som fick folk att oroa sig. Det var ju inte meningen, jag kände mig så dum.

Enligt Björn var det någon som hade sett hans leksaksgranat i bilen och gjort en anmälan. Det är inte så konstigt att personen i fråga blev orolig då den ser såg så verklig ut, menar han.

– Det är ju en lite lustig historia, men det är synd att man skrämde upp folk och att polisen fick rycka ut för ingenting egentligen. Jag ska vara mer försiktig i framtiden och inte glömma ”handgranater” och ”vapen” i vindrutan.