Madeleine och Chris återvänder till Stockholm

Publicerad 2014-12-31

Prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill har lämnat New York och flyttar hem till Stockholm på obestämd tid, bekräftar hovet.

– Tillsvidare har de sin bas i Stockholm, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Aftonbladet har tidigare skrivit om att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill lämnar sin lägenhet i New York. Nu kan hovet bekräfta att familjen kommer att spendera den närmaste framtiden i lägenheten i Hovstallet i Stockholm.

– De har sagt upp kontraktet och tömt lägenheten i New York. De kommer nu att ha sin bas i Stockholm, säger Margareta Thorgren.

Ska köpa bostad i Europa

Paret planerar att köpa en bostad i Europa så småningom, men uppger via hovet att de inte har bråttom.

– Det beror ju till viss del på att de väntar tillökning. Det gör ju att man får vänta lite extra. De är hemma i Stockholm just nu och känner ingen panik inför att flytta på sig.

Det har tidigare spekulerats i att familjen flyttar till London, men Margareta Thorgren vill inte kommentera vilka städer som paret kan komma att flytta till.

Kan de hamna i Sverige?

– Ingenting är beslutat än. Men visst, Sverige är inte uteslutet.

Familjen är just nu på plats i Stockholm och ska fira nyår med familjen.

Margareta Thorgren avslutar med en hälsning från hela kungafamiljen:

– Familjen ser fram emot det nya året. Det händer ju många positiva saker gällande familjehögtider, som bröllop, nya familjemedlemmar och dop, men också gällande deras aktiva arbete för Sverige.