Liftarhjälten gripen – misstänkt för mord

Publicerad 2013-05-19

Caleb McGillvary, känd som "Kai the hitchhiker", blev hjälte i USA när han räddade en kvinna från att bli attackerad på en bensinstation.

Nu har han gripits, misstänkt för mord på en 73-årig advokat.

Intervjun efter hjälteinsatsen på en bensinmack i Kalifornien blev snabbt en succé på internet. Liftaren Caleb McGillvary, 24, beskrev sin räddningsinsats med orden "smash, smash, smash" och syftade då till hur han befriat kvinnan med hjälp av sin yxa.

Misstänkt för mord

McGillvary har beskrivit sig själv som "hemfri" och liftar runt i USA och lever på att bo och äta hos dem han träffar på längs vägen.

I måndags hittades advokaten Joseph Galfy mördad i sitt hem i New Jersey. Några dagar senare greps Caleb McGillvary, misstänkt för mordet.

– Jag tror att alla människor är lite mer säkra när den här personen inte går på gatorna längre, skrev åklagare Theodore J. Romankow i ett uttalande.

"What would you do"

Polisens teori är att de båda stämt träff på Times Square i New York och att McGillvary följt med advokaten hem. Enligt liftarens Facebook-sida vaknade han upp där, drogad och våldtagen. "What would you do?" (vad skulle du ha gjort, reds anm), skrev han enligt polisen.

Caleb McGillvary greps senare på en bussterminal in Philadelphia efter att en barista känt igen honom - trots att han klippt av sitt långa hår.

Försökte inte gömma sig

– I övrigt höll han inte låg profil eller försökte gömma sig, säger åklagare Romankow.

McGillvary kommer nu att föras till New Jersey där utredningen pågår.