Sagas hund Frankie, 2, bets ihjäl av en annan hund

Polisen söker hundägaren

Publicerad 2023-09-08

Hunden Frankie bets ihjäl på bussen.

19-åriga Saga Franks hund Frankie bets ihjäl av en större hund på en buss i Gävle.

Efter händelsen smet den andra hundägaren från platsen.

– Allt känns väldigt chockerande och läskigt, säger Saga.

På fredagseftermiddagen skulle Saga Frank, 19, och familjens chihuahua Frankie, 2, ta bussen hem i Gävle.

Men när de hade åkt ungefär halvvägs gick en större hund plötsligt till attack mot Frankie – något som Gefle Dagblad också rapporterat om.

– Vi hade varit på stan och var på väg hem med bussen. Efter ett tag så hoppar en man på med sin hund och går förbi och då tar hans hund Frankie i munnen och bara ruskar på honom och sliter i han, säger Saga Frank.

”Släpper inte förrän Frankie är död”

Saga Frank.

Saga, som blev chockad, gjorde allt hon kunde för att få den större hunden att släppa Frankie. Den andra hundägaren ska också ha försökt skrika för att få stopp på sin hund.

Men ingenting hjälpte.

– Hans hund släpper inte förrän Frankie är död, säger Saga Frank.

Efter händelsen tog mannen med sig sin hund och lämnade bussen. Händelsen polisanmäldes och utreds nu som brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter.

– Hunden har bitit så hårt att den andra hunden inte överlevde. Det här har varit en obehaglig upplevelse för många. Inte bara för hundägaren, utan ett antal personer ombord på bussen, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson för polisregion Mitt.

Polisen söker hundägaren

Saga berättar att familjen haft Frankie i 2,5 år.

– Allt känns väldigt chockerande och läskigt och jag är väldigt arg och frustrerad på mannen som sprang därifrån med sin hund utan att prata med mig.

Under kvällen har polisen sökt efter mannen som ännu inte hittats.

– Vi vet inte varför han lämnade platsen. Vi får se om han ger sig till känna. Det är han välkommen att göra, säger Johnny Gustavsson.

Följ ämnen i artikeln