Tre män misstänkta för människorov på Tova, 19

Uppdaterad 2017-05-18 | Publicerad 2017-05-14

Sökandet efter försvunna Tova, 19, fortsätter med helikopter.

Under måndagsmorgonen har tre män i 20-årsåldern anhållits misstänka för människorov, uppger polisen.

– Ärendet är i ett mycket känsligt läge, säger presstalesperson Mikael Hedström.

Polisen är förtegen om omständigheterna kring Tova, 19, som försvann från Hudiksvallsområdet under lördagskvällen.

De ska ha lyckats få fram några positioner på henne, men det är oklart när.

– Positionerna är i området runt och vid Hudiksvalls kommun, säger Matilda Isaksson, vakthavande befäl vid polisens region Mitt.

Polisen tog beslut om att gå ut med en efterlysning i samspråk med Tovas anhöriga.

– Det är en myndig person som har rätt att befinna sig var hon vill, men omständigheter kring försvinnandet har gjort att vi tillsammans med anhöriga beslutat att gå ut och be allmänheten om hjälp att hitta henne, säger Lisa Sannervik som är presstalesman vid polisen.

Tre anhållna för människorov

Tidigt på måndagen meddelade polisen att tre män i 20-årsåldern anhållits som misstänkta för människorov på den försvunna 19-åringen. Det hade framkommit nya uppgifter under natten.

– Man hade uppgifter av anhöriga vad den försvunna skulle göra på kvällen, och vilka personer som eventuellt kan lämna upplysningar. I det här fallet så var det de här tre pojkarna som tidigt kom in i utredningen och som vi hade samtal med, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen region Mitt till Aftonbladet TV.

Sökandet efter Tova kommer att fortsätta under måndagen.

– Man har en sökmetod där man både har personal i terrängen, tar hjälp av hundar och även från luften med helikopter, för att söka med värmekamera, säger Mikael Hedström vid polisen.

Polisen vill inte kommentera hur männen ställer sig till brottsmisstankarna.

– Ärendet är i ett mycket känsligt läge och några ytterligare kommentarer kommer inte lämnas ut, säger Mikael Hedström.

Har ”pingat” telefonen

Vid klockan 05 på måndagsmorgonen arbetade polisen fortfarande med att kartlägga Tovas rörelser. Bland annat har de försökt lokalisera henne utifrån hennes mobiltelefon.

– Vi har gjort en mobilpositionering, men den har inte gett något. Vi fick ett resultat som vi kan jobba efter, men det är ett stort område, säger polisens vakthavande befäl Matilda Isaksson.

Under måndagsförmiddagen fokuserade polisen på ett område med en fastighet i södra delen av Hudiksvalls kommun, skriver SVT Nyheter. Polisen har spärrat av ett stort område och söker med hundar.

Enligt polisen kan det bli aktuellt att engagera Missing People under måndagen.

Upplysningar kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.