Här klipper frisören James autistiske Mason, 4 – på golvet

Uppdaterad 2015-11-09 | Publicerad 2015-11-07

”Mason är en riktig stjärna”

James lyckades ge 4-årige Mason sin första klippning på flera år.

Det tog en månad, men till slut lyckades frisören James Williams klippa fyraårige Mason Lewis, som är autistisk. Efter att ha lagt ut bilder från friseringen på Facebook har James och Mason nu blivit en världsnyhet.

– Det är otroligt hur många familjer vi berört, säger James till Aftonbladet.

James Williams, 26, driver en frisörsalong i Wales. Denine och Jamie Lewis kom till frisösalongen med sin son Mason, som har autism. De hade fått höra att James hade god hand med barn och de bad James att klippa Mason, något som inte var helt lätt.

Fick bekanta sig med varandra

Mason, 4, har haft svårt att lita på frisörer och har inte gått till en frisör sedan han var ett och ett halvt år. Men efter några besök där James och Mason fick bekanta sig med varandra gick det äntligen vägen tidigare i veckan.

– Han lade sig ned på golvet och lekte med en telefon, jag såg att han var bekväm där så jag lade mig ned bredvid och började klippa. Jag tänkte inte så mycket på det då, men det är det konstigaste stället jag utfört en klippning på, säger James.

”Inte väntat mig att nå ut till så många”

James lade ut bilder från friseringen på sin Facebook, något som tidningarna inte var sena med att plocka upp. Nu är James och Mason en världsnyhet.

– Jag hade inte väntat mig att nå ut till så många. Det har berört många familjer med autistiska barn. Reaktionerna har bara varit positiva. Jag har fått kommentarer från USA, Australien, Canada och Nya Zeeland. De har tackat mig för att jag tog mig tid att förstå mig på Mason.

”Det finns hopp”

Föräldrarna Denise och Jamie blev överlyckliga över att ha hittat en frisör som Mason trivs och känner sig lugn med.

– Det är otroligt att det nått familjer som nu kan tro på att det finns hopp. Mason är en riktig stjärna och förtjänar allt beröm.

Följ Aftonbladet på Facebook

Följ ämnen i artikeln