Tv ska lösa våldtäkt

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-20

I kväll tar ”Efterlyst” upp det brutala överfallet i Malmö

Kvinnan gick i riktning mot Stadshuset i Malmö när hon överfölls av tre killar som under knivhot släpade henne till en närliggande gräsplätt. Två av killarna våldtog henne medan den tredje hotade henne med en kniv.

Polisen tar hjälp av tv-programmet ”Efterlyst” för att hitta gärningsmännen till den kallblodiga gruppvåldtäkt en 20-årig kvinna utsattes för i Malmö förra veckan.

I kvällens program berättar kvinnan om vad som hände.

Hasse Aro och Leif GW Persson tar upp Malmö-fallet i "Efterlyst".

Polisen famlar fortfarande i mörker vad gäller våldtäkten som ägde rum natten mellan 9 och 10 september i Malmö, som Punkt SE tidigare berättat om.

Den 20-åriga kvinnan gick genom tunneln under Föreningsgatan i riktning mot Stadshuset. Hon var på väg hem från en kompis för att möta sin pojkvän.

– Plötsligt tog två killar tag i mina överarmar. En tredje kille satte en kniv mot min hals, berättar kvinnan i ”Efterlyst”.

"Ville inte dö"

Kvinnan föreslog att de skulle gå till en bankomat och ta ut pengar då hon trodde att männen ville råna henne.

– Jag gjorde faktiskt inget vidare motstånd i och med att jag hade en kniv mot halsen. Jag kände väl så att jag absolut inte ville dö, säger kvinnan till ”Efterlyst”.

De tre killarna släpade kvinnan till en närliggande gräsplätt. Där slängde de ner henne på rygg och rev sönder hennes kläder.

– Sedan vet jag inte om de ångrade sig och inte ville att jag skulle se deras ansikten så de vände på mig, drog ner mina byxor och våldtog mig, berättar kvinnan.

Polisen kommer inte vidare

Två av killarna våldtog kvinnan medan den tredje hotade henne med kniv.

Därefter gick de från platsen och flickan lyckades larma polisen.

– Det är stiltje i ärendet, vi kommer inte vidare, säger Håkan Lindholm, informatör vid Malmöpolisen, som medverkar i kvällens ”Efterlyst”.

Våldtäkten är anmärkningsvärd av flera skäl. Dels skedde den på en plats där många människor rör sig under dygnets alla timmar. Dels använde gärningsmännen kondom.

– Det är väldigt kallt genomfört. Vi är givetvis oerhört angelägna om att få in så mycket tips som möjligt. Det borde finnas någon där ute som har sett något, säger Håkan Lindholm.