Stopp i tågtrafiken i Göteborg och Ängelholm

Publicerad 2015-02-02

Först blev det stopp i tågtrafiken i höjd med Ängelholm.

Sedan blev det stopp i Göteborg.

– Det är två rejäla fel som kommer ta tid, säger Lars Hedström presskommunikatör vid Trafikverket.

Stoppet mellan Ängelholm och Helsingborg ska bero på en kontaktledning som har rivits ner. Enligt Trafikverkets första prognos kommer problemet först att vara åtgärdat först klockan 05.00 i morgon.

– Det är ett allvarligt fel, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör vid Trafikverket vid 14-tiden.

Klart i morgon

Som det ser ut just nu är det sträckan Göteborg-Malmö som påverkas. Tågen från Göteborg kommer att stanna i Ängelholm, där det kommer att sättas in ersättningsbussar till Helsingborg, och därefter blir det tåg igen till Malmö.

Trafikverket skriver i ett pressmeddelande att även Pågatågen mellan Helsingborg och Ängelholm är inställda och ersätts med buss. Öresundstågen till och från Göteborg vänder i Ängelholm respektive Helsingborg.

Väntar på maskin

Några timmar efter stoppet i Ängelholm blev det även stopp i Göteborg, efter ett spårfel vid Lerums station. Problemen drabbar i först hand trafik mellan Göteborg och Allingsås men också tågen mot Mariestad, Nässjö, Skövde och Stockholm kan påverkas, skriver TT.

–Felet ska vara åtgärdat i morgon bitti. Just nu väntar de på en spårriktare som ska rikta upp spåren igen så att det går att åka, säger Lars Hedström, vid Trafikverkets pressjour.

Stopp i Malmö

Vid 16-tiden rapporterade Vägverket om ett stopp på Malmö central. Endast ett fåtal spår går att trafikera och detta gör att det blir förseningar i tågtrafiken från Malmö central. Orsaken till stoppet ska vara ett signalfel.