Härliga bilderna på Sveriges första halloweenpromenad

Bulldogen Bonnie har genrepat hela veckan

Publicerad 2019-11-02

En cowboy, en pumpa, en taco och en ängel.

I dag sågs 50 utklädda hundar för Sveriges första halloweenpromenad för hundar i Vasaparken, Stockholm.

–Jag skulle säga att han är bekväm och har gott självförtroende, sa matte Heather Koenitzer om hennes cowboyhund Bearnaise.

Den som åkte förbi Vasaparken i Stockholm under lördagseftermiddagen fick nog gnugga sig i ögonen. Drygt 50 utklädda hundar samlades för Sveriges första halloweenparad.

Men läskigt blev det inte.

– Vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss, men vi blev så glada över uppslutningen, säger Louisa Ernestam, som arrangerade promenaden tillsammans med kollegan Emma Svensson till förmån för Hundar utan hem.

Alla hundekipage som kom till paraden fick också goodiebags med tuggben, bajspåsar och bajspåsehållare.

Få bästa kollen – följ Aftonbladets
nyhetsmejl!

Specialsydda Levi’s

I klädd ett par specialsydda Levi’s strosade den nio månader gamla hunden Bearnaise fram i Vasaparken med jeansklädda husse och matte i koppel.

Han sprang fram och nosade på pomeranianen Nicki i dödskalleklänning, som knappt nådde upp till knät på Bearnaise. Men under lördagseftermiddagen har storleken har ingen betydelse. Det hade däremot outfitten.

– Han älskar det och omfamnar det. Skulle säga att han är bekväm och har gott självförtroende, säger Bearnaise matte Heather Koenitzer, iklädd matchade outfit.

De var inte ensamma. Snart skulle Nicki och Bearnaise möta en bostonterrier utklädd till Lucky Lukes häst, en mops utklädd till dinosaurie och en till pomeranian utklädd till taco.

Känsligt med utsmyckning

Det var dock inget krav på att klä ut hundarna. Louisa Ernestam berättar att det är lite känsligt i Sverige.

– Vi litar på att våra hundägare faktiskt känner sina hundar och vet vad de är bekväma i, säger hon.

Bulldogen Bonnie utklädd till pumpa verkade dock trivas bra i sin dräkt.

– Vi har genrepat hela veckan, jag tror hon gillar den. Den är mjuk och skön, och värmer dessutom bra nu, säger matte Axel Tallmet.

Och visst var det både en och två som vred på huvudet när de utsmyckade hundarna intog sin parad.

– Det var nog inte många som hade väntat sig att det skulle komma 50 utklädda små monster i Vasaparken i dag, säger Emma Svensson.

Följ ämnen i artikeln