Bidrag och skattelättnader - så lockas drakarna till Sverige

PODD ”Började se vissa mönster”
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad:

NYHETER

Många av oss använder internets giganter Google, Facebook och Amazon flera gånger per dag. Amerikanska bolag som nu också finns etablerade här i Sverige, på olika sätt.

Amazon har byggt enorma serverhallar i Mälardalen. Facebook har hallar i Luleå och Google står i startgroparna för att bygga i Avesta.

Vad innebär det att de här nätjättarna etablerar sig i Sverige? Ger det fler jobb som den svenska regeringen har hoppats på i flera år och vilka skattelättnader har företagen fått?

I det här avsnittet av Aftonbladet Daily pratar vi med John Granlund och Olof Svensson, reportrar på Aftonbladet som gjort en granskning av nätjättarna. Programledare är Patrik Syk.
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publicerad:

LÄS VIDARE