En till sjukhus efter lägenhetsbrand i Örebro

Publicerad 2024-05-07

En person har förts till sjukhus efter att en brand brutit ut i ett flerfamiljshus i Örebro.

Enligt polisen satt flera människor fast på balkonger i huset.

Polisen larmades strax efter klockan 09 på tisdagsmorgonen om att ett kraftig brand brutit ut i en av lägenheterna i ett större lägenhetshus på Skäpplandsgatan i Västhaga. Enligt polisen satt flera människor fast på balkonger.

– Det är verkar som att det blivit rökutveckling i några andra lägenheter också. Vi ser flera synliga lågor och flera personer befinner ute på balkongerna, säger Sophia Gidlind på polisens presstjänst när Aftonbladet ringer.

– Räddningstjänsten arbetar med släckningsarbetet för fullt så det är fullt pådrag just nu. Vi håller tummarna för att det här slutar bra.

Polisen och räddningstjänsten samarbetade för att snabbt släcka branden och utrymma och inrymma personer som bland annat suttit fast på balkonger och i lägenheter.

Strax därefter, vid 09.43, meddelade polisen att branden är släckt och att en samlingsplats har upprättats. Polisens patruller fotodokumenterar, hör vittnen och skapar sig under resterande dagen en bild av vad som orsakat branden.

En person ska ha förts till sjukhus och vårdas nu med livshotande skador, rapporterar P4 Örebro. Ytterligare två personer sågs över av ambulanspersonal med anledning av lättare rökskador.

En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats för att kunna utreda hur branden i lägenheten har uppstått och platsen är tills vidare avspärrad.

Följ ämnen i artikeln