Medfånge slog Arklöv blodig

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-25

Kumlachefen: Det var ett enkelt bråk mellan två intagna

Mannen har tidigare tagit livet av sin fästmö med en kastrull och en kniv.

I går slog han Malexandermördaren Jackie Arklöv blodig med en stekpanna.

– Angriparen kommer att hållas isolerad, säger Kumlaanstaltens chef Kenneth Gustafsson.

Malexandermördaren Jackie Arklöv, 35, sitter på Kumla.

Klockan är strax före elva på torsdagsförmiddagen och livstidsdömde Malexandermördaren Jackie Arklöv, 35, står och lagar mat i köket på långvårdsavdelningen på Kumlaanstalten.

Då stiger, enligt Aftonbladets uppgifter, en 24-årig medfånge dömd för två mord in i rummet. Senast var vapnen en kastrull och kniv.

Denna gång greppar han en stekpanna.

24-åringen svingar köksredskapet mot Jackie Arklövs bakhuvud. Stekpannan går sönder. När den omtumlade fången vänder sig om möts han av en kaffekopp i ansiktet. Koppen delar sig och skär upp ett sår kring Jackie Arklövs ögon och näsa.

Tumultet når kriminalvårdarnas öron. De finner, enligt Aftonbladets uppgifter, den 24-årige angriparen övermannad av sin äldre avdelningskamrat.

– Det hade stänkt blod på golv och väggar, men det var svårt att se om personen var allvarligt skadad, säger Kumlaanstaltens vakthavande befäl Roland Trumö, som är förtegen om detaljer kring misshandeln.

Fick djupa sår

Den skadade fången fördes med ambulans till Universitetssjukhuset i Örebro. Där konstaterades att han hade klarat sig undan med ett par djupare skärsår.

Han syddes igen, och kördes tillbaka till Kumlaanstalten sent på eftermiddagen.

Anstaltschefen Kenneth Gustafsson har ingen förklaring till våldsdådet. Han tror inte heller att händelsen får några långsiktiga konsekvenser.

– Vi ser det som ett enkelt bråk mellan två intagna. Det är sådant som händer någon gång om året. Angriparen kommer att hållas isolerad i avvaktan på vår utredning och därefter väntar troligen en omplacering.

24-åringen dödade sin mamma

Mannen som angrep Arklöv är född och uppvuxen i Värmland. Är känd inom kroppsbyggarkretsar.

Mördade som 17-åring sin mamma med ett 40-tal knivhugg mot hjärta och hals.

Som 22-åring slår han en stekpanna i huvudet på sin fästmö. Därefter hugger han henne till döds och lindar in henne i en matta, som göms i en garderob.