Nu finns ett pris på hans huvud

Publicerad 2013-02-11

Christopher Dorner fångad på bild av en övervakningskamera.

Ex-polisen Christoher Dorner, 33, misstänks ha mördat en polis och ytterligare två personer.

Nu sätter polisen i Los Angeles ett pris på "Rambomördarens" huvud.

– Vi kommer inte att tolerera det skräckvälde som har berövat oss på tryggheten i södra Kalifornien, säger borgmästaren i Los Angeles Antonio Villaraigosa.

Den intensiva jakten på Cristopher Dorner fortsätter.

Den misstänkta mördaren och ex-polisen tros gömma sig i de kaliforniska bergen.

Över 100 poliser har engagerats i sökandet som har koncentrerats till området där Dorners utbrända bil hittades tidigare i veckan.

Går ut med belöning

Men ännu har polisen inte ens kommit i närheten av ett gripande.

På söndagen tog polisen till ett nytt grepp: en belöning på 1 miljon dollar, motsvarande 6,4 miljoner kronor, för den som kommer med information som leder till ett gripande.

– Någon kanske frågar sig varför vi går ut med en så stor summa. Men det här är utan tvekan en handling av inhemsk terrorism, säger chefen för polisen i Los Angeles Charlie Beck, enligt nyhetsbyrån AP.

Den misstänkte våldsmannen har publicerat ett nio sidor långt manifest där han går till angrepp mot polisen i Los Angeles - och hotar med fler dåd.

"Extremt farlig"

Mot den bakgrunden har 50 poliser, inklusive familjer, tilldelats särskilt skydd.

– Vi kommer inte att tolerera att någon underminerar säkerheten och lugnet i våra bostadsområden och våra samhällen, säger borgmästaren Antonio Villaraigosa enligt AP.

Polisen beskriver Dorner som "beväpnad och extremt farlig". Nu har jakten också utökats till Arizona och Nevada.

– Det här handlar inte om att fånga in en flyende misstänkt. Det handlar om att förebygga brott, troligen mord, säger Charlie Beck.