Miljonerna regnade över Mattmar

Uppdaterad 2012-10-15 | Publicerad 2012-10-14

Miljonerna regnade över Mattmar på söndagskvällen.

Nu finns det 18 nya miljonärer i det lilla Jämtländska samhället.

– Nu tänker jag leja folk att renovera huset, jag tänker inte slå en enda spik själv, säger Rickard Westman, grävmaskinist och nybliven mångmiljonär.

I mitten av Jämtland ligger samhället Mattmar. Det högsta och lägsta postnumret på orten är 830 02, enligt Statistiska Centralbyrån bor det 750 personer på postkoden.

Nu är 18 av dem miljonärer. 50 miljoner kronor delades ut på PostkodLotteriets GrannYra som spelades in i Östersund i dag. På det vinnande Postnumret 830 02 i Mattmar fanns 146 vinnare, varav 18 blev miljonärer.

Bert, 70, vann 3,8 miljoner

Mattmarbon Bert Sunding, 70, vann 3,8 miljoner kronor.

– Det här trodde man inte i morse. Det är fantastsikt, säger han.

Bert är pensionär men arbetar extra som urmakare. Men han har inga planer på att sluta jobba, i stället funderar Bert på att resa med frun Brita Hansson, 83. 

– Jag hade glömt bort att jag hade de där lotterna, jag har haft de på autogiro de senaste åren. Det här var bingo. Nu ska vi njuta, säger Bert.

Ska renovera huset

Störst vinst vann paret Rickard Westman, 34, och Benita Woxlägd, 35. Båda två hade Postkodlotter och tillsammans vann de 6,3 miljoner.

Rickard arbetar som grävmaskinist och Benita studerar till socionom. Det första de ska göra är att betala av huslånet och renovera huset. Sen tänker de unna sig själv en resa, säger Rickard.

– Nu tänker jag leja folk att renovera huset, jag tänker inte slå en enda spik själv.

Hoppas inte folk blir avundsjuka

Nu klättrade paret förmodligen högt upp på ”De är rikast i Mattmar” listan, men Rickard är inte rädd för att folk i samhället ska bli avundsjuka på hans färska miljoner.

– Hoppas inte det, jag hoppas verkligen att det är glada för vår skull. Vi har haft mycket motgångar, huset och bilar som har havererat, det har varit mycket. Nu känns allting mycket lättare, säger Rickard.

Fotnot: GrannYran från Östersund sänds i TV4 den 20/10 klockan 19.30