Sexåringen körde bil– räddade familjen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-23

Ögonvittnen larmade polisen

HJÄLTEINSATS. Tustin Mains,6, räddade sin familj när hans pappa plötsligt svimmade bakom ratten

Sexåringen såg sin pappa svimma mitt under bilfärden.

Han hoppade över till framsätet och tog över ratten.

Det räddade familjens liv.

Phillip Mains, 41, från North Platte i USA, tog sina två söner, tre och sex år gamla, på utflykt med bilen. De åt lunch och var på väg hem när pappan, som är diabetiker, plötsligt drabbades av blodsockerfall och svimmade bakom ratten. Hans sexårige son Tustin såg det och trodde att pappan hade somnat. Pojken blev rädd, men tvekade inte.

– Jag klättrade över sätet och satte mig i pappas knä. Jag var jätterädd, säger Tustin Mains, 6, till lokaltidningen The North Platte Telegraph.

Lyckades vända bilen

Bilen höll på att åka av vägen och krascha, men pojken tog snabbt över ratten och styrde bilen tillbaka till vägen. Flera bilförare ringde polisen och sa att de sett ett barn, sittande i knät på en avsvimmad man, som körde en Chevrolet Avalanche. Ögonvittnena körde bakom bilen och blinkade med varningsljus, medan Tustin kämpade för att hålla kvar den stora bilen på vägbanan.

Innan polisen kom ikapp, hann Tustin till och med vända bilen, när han insåg att han var på väg ut från staden.

Polis sprang efter bilen

Till sist fick han hjälp av en polis, som kom springande efter bilen. Förardörren var låst, men polisen lyckades stoppa in armen genom fönstret och stanna bilen.

Tustin berättade för The North Platte Telegraph att han var rädd även när polisen kom. Först när bilen stannade och alla var i säkerhet kunde den lilla hjälten pusta ut:

– Då var jag lycklig, säger han.