Tomas fick stor benbit i McDonaldsburgaren

Publicerad 2015-06-18

När Tomas Ehrnvall tog en tugga i sin kycklingburgare från McDonalds bet han i någonting hårt. Det visade sig vara en nästan två centimeter lång benbit.

– Det här är väldigt, väldigt ovanligt, hävdar McDonalds.

Tomas Ehrnvall besök på McDonalds Gränby i Uppsala fick en dålig eftersmak. I kycklingburgaren Chicken bacon clubhouse upptäckte Tomas en nästan två centimeter lång benbit.

– Jag mådde dåligt. Man vet ju inte var det där benet kommer ifrån. Och så vet man inte vad som hade hänt om jag hade fått den i halsen, säger Tomas Ehrnvall.

Undgick röntgen

Enligt McDonalds måste benbiten har slunkit igenom kontrollerna som deras leverantör gör när de tillverkar kycklingburgarna. Leverantören har tittat på bilder som Tomas Ehrnvall har tagit och konstaterar att man inte kan utesluta att det är kycklingben.

– Det ska inte vara ben där. Leverantören har två steg där de både röntgar och genomlyser produkterna i en maskin. Ben finns naturligt i kyckling och det här är ytterst ett bevis för att det är naturlig mat. Men det ska inte finnas benrester i produkten, säger Håkan Ström, tillförordnad presschef på McDonalds.

"Väldigt ovanligt"

Håkan Ström berömmer Tomas Ehrnvall för att han fotograferade och mätte benbiten.

– Vi är väldigt tacksamma för det. Nu kan vi kontakta leverantören och de kan göra en ordentlig utredning av vad som gick fel. Jag vill också säga till våra gäster att det här är väldigt, väldigt ovanligt. Det bästa är att säga till direkt i kassan om det händer, säger Håkan Ström.

Följ ämnen i artikeln