21 i förhör om babyns död

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-30

Barnläkaren fortfarande misstänkt

vill vara säkra Nu förhörs alla som varit i närheten av babyn den närmaste tiden före dödsfallet – allt för att utesluta möjligheterna att någon annan än barnläkaren är inblandad i barnets död.

Omfattande åtgärder vidtas nu i utredningen kring den dråpmisstänkta läkaren på Astrid Lindgrens barnsjukhus.

21 personer ska förhöras i nästa vecka.

– Misstankarna mot barnläkaren har inte försvagats, säger chefsåklagare Peter Claesson.

Den 2 mars greps en kvinnlig barnnarkosläkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus misstänkt för dråp efter att fyra månader gamla Linnéa dog på sjukhuset i september förra året.

Vill utesluta

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska 21 personer nu förhöras om omständigheterna kring barnets död. Det rör sig om de personer, sjukhuspersonal och andra, som på något sätt varit i närheten av Linnéa den närmaste tiden före dödsfallet.

Fortsatt misstanke

– Detta görs för att utesluta alla möjligheter att det är någon annan än barnläkaren som har gjort det, säger en av Aftonbladets källor.

Förundersökningsledaren, chefsåklagare Peter Claesson, vill inte kommentera uppgifterna men säger:

– Utredningen fortsätter och vi håller förhör med vissa personer.

Kvarstår misstankarna mot barnläkaren?

– De har i alla fall inte försvagats, säger Claesson.

Enligt vad Aftonbladet erfar har han också beslutat att de som ska förhöras inte får ha med sig någon advokat. Beslutet har upprört personer i sjukhuspersonalen som kallats till förhör.

– De ska höras upplysningsvis, inte som misstänkta, och då har man ingen automatisk rätt att ha med sig advokat, säger en person med insyn.