Vincent, 2, kollade på klipp på Ipaden – då exploderade den

Uppdaterad 2023-03-06 | Publicerad 2023-03-05

Nils Nilhamn satt i sängen med sin son Vincent och kollade på ett klipp på Ipaden när det som inte ska hända hände.

– Ipaden exploderade och en eldslåga flammade upp, berättar Nils.

Det var en vanlig söndagseftermiddag i radhuset i Partille när Nils, 41, satt med sonen Vincent, 2,5, i sängen och tittade på Ipaden. I ett annat rum befann sig Nils sambo och deras nyfödda bebis. Plötsligt exploderade Ipaden och fattade eld.

– En eldslåga flammade upp och det kom kraftig vit rök från Ipaden så jag tog den ur min sons händer och sprang ut i köket.

Nils agerade och snabbt och han arbetar själv som elektriker och visste hur han skulle hantera situationen.

– Jag slängde ut den på altanen där den fortsatte ryka med kraftig vit rök. Efter ett tag tog jag in den och sköljde försiktigt av den med lite vatten. Jag visste att litium och vatten inte är någon bra kombo så jag ville inte lägga den i vatten direkt.

Nils Nilhamn, 41.

”Bostaden hade kunnat brinna ner”

Nils är tacksam över att han befann sig i samma rum som sonen Vincent när det hände så att han snabbt kunde hantera situationen. Samtidigt funderar han på vad som hade kunnat hända om situationen var annorlunda.

– Vi hade tur att vi var hemma, hade inte vi varit hemma hade kanske hela bostaden brunnit ner. Eller vad hade hänt om vi satt på ett flygplan eller tåg?

Efter omständigheterna mår familjen bra.

– Min son blev skärrad när det hände men han mår bra nu. Hela familjen var i chock.

Ipaden exploderade när Vincent, 2,5 och pappan Nils satt i sängen.

Tagit kontakt med Apple

Nils upptäckte redan på lördagen att Ipaden tog ovanligt lång tid att ladda, men tänkte inte mer på det. Förrän söndagseftermiddagen kom. Nu vill han varna andra.

– Upplever ni problem med Ipaden eller att den går trögt att ladda så använd den inte, ta kontakt med Apple direkt är mitt tips.

Nils har själv varit i kontakt med Apple som tog händelsen på stort allvar.

– De var bestörta och ville att vi ska skicka in den till dem så fort som möjligt så att de kan kontrollera vad som hänt.

Följ ämnen i artikeln