Flera olyckor - "Halt i hela landet"

Publicerad 2015-02-03

Det hala väglaget fortsätter ställa till det i trafiken.

I Uddevalla voltade en bil under tisdagsmorgonen - och vid Kungälv krockade två personbilar.

– Det är risk för halt väglag i hela landet, säger Roger Falk, presskommunikatör vid Trafikverket.

Vid halv åtta-tiden fick polisen larm om båda olyckorna. På riksväg 44 i höjd med Råsserödsmotet i Uddevalla voltade en personbil ner i diket och en kvinna fick föras till sjukhus med lindriga skador.

– Trafiken flyter på som vanligt där nu, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland till Aftonbladet vid 9-tiden.

Vid exakt samma tid i Kungälv på påfarten ut på E6:an från Marstransdsvägen krockade två personbilar. De inblandade klarade sig med lindriga skador. Polisen uppgav vid 8-tiden att var det besvärligt med köer vid båda olycksplatserna.

Här är det värst

I går svämmade polisen över av rapporter om olyckor i hela landet. Tisdagsmorgonen har varit lugnare  - men det är fortfarande väldigt halt i stora delar av landet.

– Det är risk för halt väglag på de flesta vägarna. Men i Mälardalen, Norbotten och Västerbottens län kan det vara extremt halt väglag, säger Roger Falk.

På E4:an i Linköping krockade två bilar vid 7-tiden efter att en av bilarna fick sladd - och blev påkörd. Polisen skriver på sin hemsida att ingen person ska ha skadats i olyckan.

Fortsätta snöa

Enligt SMHI ska det fortsätta snöa under tisdagen i stora delar av landet.

– Det kommer främst att snöa i de nordöstra delarna av Götaland och Svealand men även upp längs Norrlands kustområdet, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.