Prince fick munnen uppskuren – av slängd flaska

Publicerad 2016-04-28

Hunden Prince, 1, fick ansiktet uppskuret av en slängd glasflaska.

Nu uppmanar ägaren Linda Gegerfelt människor att tänka till.

– Jag vill inte tro att det är ett illdåd, utan snarare att folk är så okunniga att de inte förstår att deras lathet får konsekvenser, säger hon till Aftonbladet.

Häromdagen var Linda Gegerfelt ute och promenerade med sin jaktlabrador Prince, 1, i Västervik där hon bor.

– Han älskar att plocka upp och bära saker, kottar och plastflaskor till exempel, så han brukar plocka upp sådant och så slänger jag dem till honom som en kul grej.

Men den här gången gick det väldigt fel. När Prince sprang efter ett föremål som låg slängt bredvid gångvägen gick allting så fort att Linda inte hann se vad det var.

– Han bet rakt över det och stelnade till fullständigt. Jag såg bara att det rann blod i hela ansiktet och blev fruktansvärt rädd, säger Linda.

”Hade änglavakt”

Föremålet visade sig vara en avslagen glasflaska. Linda sprang tårögd hem, torkade av Prince med handdukar och ringde till veterinären. Men mottagningen var full, och veterinären fick i stället guida Linda över telefon.

– När jag förklarade hur det såg ut sa han att Prince hade haft änglavakt som inte blev allvarligare skadad. Han hade kunnat slita upp hur mycket som helst, säger hon.

Efteråt slutade det blöda. Men några timmar senare började det igen.

– Jag blev jätterädd när det började igen. Så jag ringde till veterinären som sa att det bara var koagulerat blod som låg kvar och hade gått sönder, säger hon.

Sen lugnade blödningen ner sig. Då åkte Linda och hämtade flaskan som Prince skar sig på.

– När det hände tänkte jag bara på hur jag skulle fixa min hund. Men sen kom jag att tänka på flaskan och att den inte kunde ligga där. Den är ju vass som ett rakblad. Hade ett barn eller en annan hund sprungit över den hade det kunnat gå mycket värre, säger hon.

”Vill inte tro att det är ett illdåd”

Efteråt skrev Linda ett Facebookinlägg, som Vimmerby Tidning uppmärksammat, om händelsen där hon uppmanar människor att inte slänga glas i naturen i fortsättningen.

– Jag vill inte tro att det är ett illdåd, utan snarare att folk är så okunniga att de inte förstår att deras lathet får konsekvenser. Om bara en eller två personer ser det här och tänker till så har jag gjort någonting bra, säger Linda Gegerfelt.

Läs Lindas inlägg nedan.

Följ ämnen i artikeln