Camilla letar efter sin brors mördare

Publicerad 2018-01-05

22-årige Joakim Karlsson mördades i Vallentuna 2012. En av tre dömdes, men Simon Arnamo, som var mest aktiv, har lyckats hålla sig undan rättvisan i fem år är efterlyst.

– Jag garanterar att han finns här i någonstans närheten och många vet var han finns, säger Joakims syster Camilla till Aftonbladet TV.

22-årige Joakim Karlsson attackerades i Vallentuna centrum av tre gärningsmän som sparkade och knivhögg honom till döds.

Hans syster Camilla minns helikoptrarna som kom över familjens hus och landade på parkeringen utanför.

– Polisen kommer upp till mamma och pappa och sedan är hela karusellen igång. Jag kommer aldrig glömma det, ingen av oss kommer göra det, säger Camilla nu mer än fem år senare.

”Man tittar var man än är”

Dådet skedde inför två övervakningskameror.

En av de tre, en 17-åring, dömdes och fick sluten ungdomsvård i tre år och fick efter tio månader permissioner på egen hand. Straffet är avtjänat.

Men den som var mest aktiv i mordet var Simon Arnamo, som vid den tiden hade kopplingar till den nazistiska organisationen NMR.

Först trodde Camilla och familjen att även han skulle åka fast. Nu har de gått så många år att hon känner sig fundersam. Men hon menar att hon garanterat skulle känna igen honom om hon såg honom

– Man tittar var man än är hela tiden och man hoppas på att hitta honom och att kunna lyfta telefonen och ringa till polisen och säga att ”här finns han”, säger hon.

  • Fotnot: Se hela intervjun med Camilla Karlsson i tv-inslaget ovan.

Följ ämnen i artikeln