Fördubblat antal coronapatienter på sjukhus

Publicerad 2020-10-08

Totalt 18 personer med konstaterad covid-19 vårdas nu med intensivvård eller på vårdavdelning i Skåne.

Detta är mer än dubbelt så många än för en vecka sedan.

Två personer är dock utskrivna från intensivvård sedan i går - men två fler vårdas på vårdavdelning.

I Region Skåne fortsätter antalet nya fall att ligga på en högre nivå än tidigare veckor. Det senaste dygnet har 74 nya fall konstaterats. Totala antalet fall sedan pandemins utbrott är 6 334.

Antalet personer som vårdas med intensivvård är nu två personer. 16 personer vårdas på vårdavdelning. Detta är mer än dubbelt så mycket än för en vecka sedan, då det den 1 oktober vårdades en covidpatient på IVA och sju covidpatienter på vårdavdelning.

Alf Jönsson, regiondirektör, under Region Skånes pressträff i regionhuset i Dockan i Malmö med fokus på covid-19-situationen i Skåne.

Regiondirektör Alf Jönsson sade under en presskonferens på onsdagen att smittan ser ut att öka och att det tyder på att man börjar slappna av för mycket.

– Det verkar som att vi inte riktigt följer riktlinjerna, det verkar som att vi kanske slappnar av litegrann, sade Alf Jönsson, regiondirektör på Region Skåne då.

– Så skåningar: kom igen nu! Tänk på att följa riktlinjerna, stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna, håll avstånd. Vi fixar det här tillsammans.

Följ ämnen i artikeln