Tusentals sörjer döda tvillingen

Publicerad 2016-09-08

Tusentals personer har berörts av tvillingarna Hawk och Masons öde – Hawk föddes nämligen med en allvarlig missbildning. I onsdags meddelade föräldrarna, som bor i USA, att han somnat in, skriver ABC News.

Den 18 augusti fick paret Brandy Guettler och Tommy Buchmeyer, som bor i Florida i USA, tvillingpojkarna Hawk och Mason. Men allt stod inte rätt till. Redan vid födseln visade det sig att Hawk hade hälsoproblem. Han diagnostiserades med CDH, även kallat diafragmabråck, vilket innebär att han hade en allvarlig missbildning som påverkar lungorna.

”Första gången de någonsin har rört varandra”

Föräldrarna delade med sig av en bild på tvillingarna på sin Facebooksida där man har kunnat följa Hawks kamp. På bilden ser man hur Mason kramar om sin tvillingbror.

Den här bilden togs elva dagar efter att de föddes. Det är första gången de någonsin har rört varandra och så snart Mason kände Hawk sträckte han sig efter hans arm och log stort” skriver de i inlägget.

Bilden har berört tusentals personer världen över och flera har hört av sig till föräldrarna för att visa sitt stöd till familjen.

Lider inte längre

Dessvärre meddelande föräldrarna på onsdagen att Hawk har somnat in och att han inte lider längre. Nu strömmar det hälsningar till familjen från människor som vill beklaga sorgen, skriver ABC News.