Anonymous hänger ut påstådda IS-rekryterare

Publicerad 2015-11-18

Hackarnas krig fortsätter

Hackernätverket Anonymous förklarade krig mot terrorsekten IS efter attacken i Paris.

Nu har de börjat hänga ut personer som påstås rekrytera terrorister, enligt Mirror.

”Förvänta er en massiv cyberattack. Krig är förklarat. Var beredda”.

Så lät det när det mycket löst sammansatta hackernätverket Anonymous förklarade krig mot IS i ett klipp som spreds i flera olika kanaler.

På tisdagen skrev ett Twitterkonto som startats för ”Operation Paris” att 5 500 Twitterkonton som stöttat IS på ett eller annat sätt stängts ned.

Nu har hackarna även hängt ut minst fem personer som påstås vara IS-rekryterare, enligt Mirror.

Hänger ut personer

Namn, telefonnummer och adresser har lagts ut till personerna som är hemmahörande i bland annat Afghanistan, Tunisien och Somalia.

Vissa Anonymous-aktivister påstår också att de har uppgifter om en ”framstående rekryterare i Europa”, men dennes identitet har än så länge inte lagts ut.

Mirror har försökt kontakta flera av personerna utan framgång. Uppgifterna om att de ska vara IS-rekryterare har heller inte gått att bekräfta.

Drabbade svenskt medieföretag

På tisdagen slog hackernätverket till med överbelastningsattacker mot företaget Cloudfare, som skyddar sajter mot exempelvis virus. Detta gjorde att även det svenska medieföretaget Mittmedia drabbades av hackarna.

– Om något sånt händer drabbar det även andra Cloudflare-kunder, däribland Mittmedia, säger Erik Nordlund, lead developer på Mittmedia, till Gävle Dagblad.