Coronakrisen: Fyra butiker borta på två dagar

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Masai, Flash, Joy, DEA Axelsson, August Johanson, Jaber – och nu också MQ.
Foto: Jessica Gow/TT
Masai, Flash, Joy, DEA Axelsson, August Johanson, Jaber – och nu också MQ.

Uppsalas butiksutbud minskar i rask takt i spåren av coronakrisen.

Senast i raden att lämna in en konkursansökan är klädjätten MQ, med tre butiker i Uppsala.

Coronavirusets senaste butiksoffer heter MQ. På torsdagsmorgonen ansökte klädjätten, som under en längre tid kämpat med sin ekonomi och nyligen också bytte namn till Marqet, om konkurs.

– Det är ett djupt beklagligt besked som styrelsen tvingats fatta, säger bolagets vd Ingvar Larsson i ett pressmeddelande.

Så sent som på onsdagen kunde Aftonbladet rapportera att sportjättarna Intersport och Löplabbet, med butiker i Uppsala, hade ansökt om rekonstruktion.

Senare samma dag lämnade också den danska modekedjan Masai, med en butik i Gränbystadens galleria, in sin konkursansökan.

Foto: Bertil Ericson/TT
Klädjätten MQ i konkurs.

Uppsalas butiksutbud minskar

Sedan tidigare har också butikerna DEA Axelsson, Flash, Joy, Skoaugust och Jaber gått i konkurs, samtidigt som barnklädjätten Polarn o. Pyret befinner sig i en rekonstruktion.

Nu får de alltså sällskap av ytterligare två butikskedjor i form av Masai och MQ.

Den danska modejätten Masai, med 14 butiker i Sverige, valde på tisdagen att försätta verksamheten i Sverige och Norge i konkurs på grund av svårigheter med betalningar. Vilket flera norska medier var först med att berätta om.

Danska modekedjan hoppas på nya ägare

Till E24.no säger den norska konkursförvaltaren Ellen Synnøve att hon jobbar för att hitta en köpare av verksamheterna.

– Vi arbetar för att klargöra om det finns potentiella köpare av verksamheten, butiker eller lager, säger hon till E24.no.

Masais butik i Uppsala kommer att hållas stängd tills vidare, vad som händer med MQ:s tre butiker är ännu så länge oklart.

Publicerad: