Chris O'Neill om bad boy-stämpeln: ”De känner inte mig”

Publicerad 2015-07-21

Madeleines make berättar om de missade uppdragen

Chris O'Neill tycker att han oförtjänt fått ryktet som kungafamiljens svarta får.

Men 41-åringen ångrar att han varit så privat.

I en intervju med Expressen berättar den nyblivne tvåbarnspappan om sitt liv - och varför han missat flera officiella evenemang.

– Det är jag som försörjer familjen, säger han till tidningen.

Under året har finansmannen och prinsessgemålen Chris O'Neill skapat rubriker – genom sin frånvaro. Han har missat flera kungliga åtaganden.

För Expressen försvarar 41-åringen sin frånvaro.

– Jag kommer inte kunna vara med på alla stora officiella saker. Jag har mina bolag som jag arbetar stenhårt med och där kan det vara så att en storkund kan ett visst datum som kanske krockar med ett kungligt officiellt tillfälle, säger han i intervjun.

– Det är jag som försörjer familjen och ska sätta maten på bordet.

Tidningen har träffat Chris O'Neill på öländska Solliden. Där njuter han av sommaren tillsammans med prinsessan Madeleine, Leonore och lille Nicolas.

De fyra tillbringar mycket tid med resten av kungafamiljen, enligt Chris.

– Vi umgås med de andra till 80 procent av tiden.

”Inte min roll att förklara mig”

Dollarmiljonären Chris O'Neill har fått något av en bad boy-stämpel. För Expressen beskriver han det ryktet som orättvist.

– De känner inte mig. De har ingen aning om vem jag är, säger han, och fortsätter:

– Det jag kan ångra är att jag har varit så privat från början. Jag skulle ha varit mer öppen, men samtidigt har jag inte samma officiella roll som Madeleine. Det är inte min roll att förklara mig.

Har byggt ut

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neills vistelse i Sverige är tillfällig. I slutet av maj kunde Aftonbladet avslöja familjen ska lämna New York för London. Den huvudsakliga orsaken uppges vara Chris arbete.

– Chris affärsverksamhet är främst i England. Nu är han där och förbereder även ett nytt boende för familjen som dessutom kommer att utökas, har hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

Chris flyttade till London redan i våras. Madeleine och barnen ska komma efter i höst.
LÄS MER: Här är Chris magiska stilresa

Följ ämnen i artikeln