Uppgifter: Planerade attack mot festival – helgen innan dådet

Uppdaterad 2017-10-05 | Publicerad 2017-10-04

Las Vegas-skytten Stephen Paddock kan ursprungligen ha planerat att attackera en annan musikfest.

Han hade hyrt flera lägenheter med utsikt över rockfestivalen Life is Beautiful som arrangerades helgen innan massakern, enligt uppgifter till The Daily Beast.

Stephen Paddock, 64, tog in på hotellet Mandalay Bay den 28 september. I söndags kväll slog han sönder två fönster på hotellrummet och öppnade eld mot de intet ont anande besökarna på countryfestivalen Route 91 Harvest.

Nu uppger en poliskälla för The Daily Beast att Stephen Paddock ursprungliga plan kan ha varit att angripa en annan Las Vegas-festival, Life is Beautiful som gick av stapeln mellan den 22 och 24 september.

Enligt källan ska Paddock nyligen ha hyrt flera lägenheter med god utsikt över festivalområdet i centrala Las Vegas.

Men enligt teorin förmådde gärningsmannen inte att genomföra attacken då. I stället checkade han in på Mandalay Bay några dagar senare för att sätta sin blodiga plan i verket.

Sheriff Joseph Lombardo uppgav på måndagen att det är möjligt att Stephen Paddock köpt biljett till festivalen, skriver The Guardian.

Life is Beautiful toppades av rapparen Chance the Rapper, Muse och Gorillaz.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.