Ariel häktas för människorov och våldtäkt

Uppdaterad 2013-05-09 | Publicerad 2013-05-08

OHIO/STOCKHOLM. Ariel Castro, 52, häktas för fyra fall av människorov och tre fall av våldtäkt.

Castros bröder går fria.

– Kvinnorna fick lämna huset två gånger under tio år. Då gick de in i garaget, säger Ed Tomba på Clevelandpolisen.

Ariel Castro, 52.

Ariel Castro har häktats för att ha kidnappat Gina DeJesus, Michelle Knight, Amanda Berry och hennes sexåriga barn. 52-åringen anklagas även för att ha våldtagit kvinnorna.

Nu kommer nya detaljer fram om kvinnornas tid i skräckhuset.

"Firade" kidnappningen

Kvinnorna, som inte fått fira sina födelsedagar med anhöriga på tio år, fick år efter år en tårta av mannen som höll dem fångar, skriver New York Times som pratat med en kusin till Gina.

Anledningen: Att fira dagen då de rövades bort.

Ariel Castros bröder Pedro, 54, och Onil, 50, som tidigare var misstänkta som medhjälpare, går fria.

– Det finns inga bevis mot dem. Det finns inget som tyder på att de var involverade eller att de visste vad som pågick i Ariel Castros hem, säger åklagare Victor Perez.

Lämnade huset två gånger

Polisen har avslutat letandet efter bevis i Ariel Castros hus. Cirka 200 objekt har beslagtagits i det stökiga hemmet som bevismaterial.

Victor Perez hävdar att kvinnornas enda möjlighet att fly var på måndagen. Enligt polisen var kvinnorna utanför Ariel Castros hus vid två tillfällen under hela den tiden de var fängslade.

– Kvinnorna fick lämna huset två gånger under tio år. Då gick de in i garaget, säger Ed Tomba på Clevelandpolisen.

Greps på måndagen

Enligt åklagaren Victor Perez har inte kvinnorna befunnit sig i samma rum under fångenskapen, men de har träffats och lärt känna varandra.

Ett faderskapstest ska visa om Castro är pappa till Amanda Berrys dotter. Polisen gick inte in på andra möjliga graviditeter, av respekt för kvinnorna.

Ariel Castro greps på måndagskvällen tillsammans med sina bröder. Enligt polisen greps bröderna bara för att de befann sig tillsammans med Ariel Castro vid tidpunkten.