Man dog under Lidingöloppet

Uppdaterad 2017-07-21 | Publicerad 2012-09-29

En man dog under Lidingöloppet i Stockholm i dag.

Enligt uppgifter till Svenska Dagbladet ska det ha dröjt 27 minuter innan ambulansen kom.

– Det är lång tid, säger Jana Ericsson på SOS Alarm till Svd.

Dödsfallet under dagens 15-kilometerslopp bekräftas av Lidingöloppets pressansvariga, Elisabeth Hansson.

– Tyvärr var det en person som segnade ner under loppet. Han fick hjälp på plats, och fördes sedan till sjukhus, men avled, säger hon till Svenska Dagbladet.

"Fick hjälp snabbt"

Larmet kom in 12.52 och en ambulans som kallades till platsen var framme först klockan 13.19.

– En ambulans kom fram den tiden, andra ambulanser var framme redan. Det stämmer inte att det tog lång tid innan personen fick vård. Jag har fått indikationer på att personen har fått hjälp på plats väldigt snabbt, säger Jana Ericsson, passledare på SOS Alarm, till Aftonbladet.

Flera löpare som hört av sig till Aftonbladet har dock uppfattat att det tycktes ta lång tid för sjukvårdare att komma på plats. Jonas Jönsson, 45, såg den avlidne mannen vid sidan om spåret.

– Jag såg några personer som gav honom hjärt- och lungräddning. Men sjukvårdarna som var på väg mot platsen såg inte direkt ut att ha bråttom. De gick i fika-takt kan man väl säga, säger han.

Ytterligare ett sjukdomsfall

Polisen kallades också till platsen och kan bekräfta dödsfallet.

– Vi har assisterat i ett sjukdomsärende som sjukvården hade hand om. Det var ett sjukdomsfall, säger Towe Hägg, pressinformatör på Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Enligt SOS Alarm drabbades också en person som sprang loppet av sjukdomsfall vid 11.30-tiden och ambulans larmades. Det finns i nuläget inga uppgifter om den personens tillstånd, men löparen fick föras till sjukhus.