MP lägger nu upp sin strategi i hemlighet

Publicerad 2014-09-15

Miljöpartiet ser ut att få sitta i regeringen.

I dag lägger partiet upp sin slutgiltiga strategi bakom stängda dörrar i riksdagen inför förhandlingarna med S-ledaren Stefan Löfven.

– Vi måste ha tid för interna diskussioner först, säger en MP-källa.

Språkrören har sedan några timmar tillbaka befunnit sig på Miljöpartiets kontor i riksdagen. Strax efter klockan 12 sågs Åsa Romson gå in.

Enligt uppgift till Aftonbladet sitter hon tillsammans med Gustav Fridolin och partiets arbetsutskott i ett möte för att utvärdera valet och lägga upp strategin framåt.

Det är oklart hur länge mötet beräknas ta.

Få känner till om mötet

Miljöpartiet bekräftade tidigare på förmiddagen att ett möte med S-ledaren Stefan Löfven kommer att äga rum någon gång i dag.

– Det kommer föras samtal i dag, mellan språkrören och Stefan Löfven, och där påbörja arbetet som kommer vara stort de kommande veckorna, att sondera terrängen hur man kan förbereda för en ny regering, både hur den ska fungera och samspelet utifrån det parlamentariska läget i riksdagen och politiken, säger Anders Wallner (MP), partisekreterare.

Han vill dock inte kommentera var och när mötet ska ske.

– Det varken vet jag eller skulle berätta om jag visste, säger Wallner.

I övrigt är det locket på från partiet och endast den närmaste kretsen kring språkrören som informerats.

Ingen av språkrören har under måndagen gått att nå för en kommentar.

– I nuläget så ger vi inga kommentarer. Utan vi kommer att återkomma när vi är redo för det helt enkelt, säger Clara Lindgren, språkröret Gustav Fridolins pressekteratare till Aftonbladet.

”Vi måste ha tid”

Enligt Aftonbladet behöver partiledningen prata ihop sig först.

– Partiet kommer att höra av sig så snart som det har något att säga som man kan stå för. Vi måste ha tid för interna diskussioner först, säger en MP-källa.

Hur stort inflytande MP siktar på vill inte partisekreteraren heller kommentera. Partiet hamnade på 6 procent vilket var långt under målet om att bli tredje största parti vilket krävt 13 procent.

– Jag tror att man måste vara ganska ödmjuk i det här läget utifrån det svåra parlamentariska läget och inte spekulera så mycket i exakt vad man själv skulle vilja eller inte vilja. Vi är ödmjuka inför uppgiften att hitta en bra lösning på det. Vi känner oss väl förberedda och har stor tillförsikt för att det kommer att gå bra. Stefan Löfven är en person som om någon kan se till att lösa det här läget, säger Anders Wallner.

Följ ämnen i artikeln