Fortsatta problem för tåg efter storm

Publicerad 2015-12-07

Ännu håller stormen ett grepp om Sverige.

SMHI klass 3-varnar för extremt höga flöden i stora delar av Västsverige.

Det påverkar fortfarande många tåg – och i Uddevalla riskerar en bro att rasa.

Samtidigt som SMHI fortfarande har utfärdat många varningar syns en möjlig ljusning på stormläget i Sverige. Kulmen för höga vattenflöden som varit det största orosmolnet tros ha varit under söndagen, med några undantag där det fortfarande kan bli något värre under måndagen.

Fortfarande varningar

Några omfattande katastrofala följder har inte följt stormen, men fortfarande finns några klass 3-varningar utfärdade för delar av Västra Götaland, enligt SMHI.

I några av de mer långsamma vattendragen kan kulmen dröja ytterligare några dagar, men för de allra flesta så väntas läget bli bättre från måndagen.

Under helgen har tågtrafiken genom Västra Götaland fått lida till följd av stormarna som dragit in – och störningarna fortsätter.

Under måndagsförmiddagen har trafiken ställts in på nio sträckor, men det räknades vid 07.30-tiden med att trafiken skulle vara normal på de flesta platser vid lunchtid.

Bilister varnas

Även vägtrafikanter manas till försiktighet.

”Bilister uppmanas att ta det lugnt i trafiken i drabbade områden på grund av höga vattenflöden samt lösa föremål och nedfallna träd på vägbanorna”, skriver Trafikverket på sin hemsida.

I Uddevalla, där Aftonbladet tidigare rapporterat om höga flöden, har kommunen stängt av en bro.

Gångbron vid Hasselbacksparken är avspärrad – och risk finns att den rasar.

– Vi är oroliga för bron eftersom vattnet också har spolat ur grusmaterial vid brofästet, säger Martin Hollertz, gatu- och parkchef i Uddevalla på kommunens hemsida.