Bilderna visar djurens lidande på populära turistmålen

Av: Claes Olsson

Publicerad:
1 av 2 | Foto: PETA Asia
Djuren tvingas fortsätta – trots öppna sår.

Kameler och hästar som används som turistattraktioner vid populära resmål plågas. Det visar en ny kartläggning med blodiga bilder från djurrättsorganisationen Peta.

Vid flera egyptiska resmål som Sakkara, Luxor och pyramiderna i Giza erbjuds kamel- och hästturer. Nu visar filmklipp och bilder från djurrättsorganisationen Peta att flera av djuren far illa. I de starka bilderna ser man hur kollapsade hästar släpas längs med marken i hettan. Djuren tvingas dessutom att fortsätta gå trots öppna sår. Om de inte lyder så blir de slagna.

– Det är skamligt att utmattade och utarmade djur i Egypten blir slagna och piskade till otaliga turer i värmen, även när benen viker sig och de kollapsar, säger Elisa Allen som är chef för Peta i Storbritannien, enligt Metro UK.

Kräver förändring

Djurrättsorganisationen hoppas nu att de allvarliga bilderna ska få turister i landet att avstå från dessa turer. Man kräver dessutom att egyptiska myndigheter agerar och förbjuder kamel- och hästturer. Peta föreslår att i stället ersätta dessa med moderna alternativ – som exempelvis eldrivna cykeldroskor.

Publicerad:

LÄS VIDARE