SAKNAS: HAMMARE

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-26

Polisen kan ha hittat mördarens jacka i soptunna

KAN VARA MORDVAPNET Polisens tekniker har noga undersökt det hus där den misstänkta 31-årigen var inneboende. Bland annat ska de ha hittat en jacka i en soptunna. Samtidigt saknas en hammare – ett verktyg som kan ha använts vid det brutala dådet i Arboga förra veckan.

En hammare saknas i Stockholmslägenheten där den misstänkta barnmörderskan var inneboende.

En jacka som hittats i hennes soprum har tagits i beslag.

– Nu måste vi göra det sannolikt att hon var i Arboga på mordkvällen, säger polisens presstalesman Börje Strömberg.

”HON VAR HÄR” Polisen säger att det är sannolikt att den misstänkta tyska kvinnan var i Arboga på mordkvällen.

I går opererades den 23-åriga mamman på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Hon har, enligt uppgifter till Aftonbladet, ett flertal skador i bakhuvudet som tyder på att hon attackerades bakifrån med en hammare.

Har letat i soprummet

Enligt poliskällor har just en hammare försvunnit från lägenheten där den tyska kvinnan befann sig före mordet.

Tekniker har finkammat bostaden.

– De har varit och letat i ett soprum där, säger Jonas Hilding vid Söderortspolisen.

Jacka till analys

Enligt tidningen Hannover Allgemeine beslagtogs en jacka, som man misstänker tillhör den misstänkta barnmörderskan. Jackan som kastats i en soptunna ska ha skickats i väg för analys.

– Jag kan inte kommentera vad vi hittat eftersom gärningsmannen är på fri fot. Vi vill inte att den personen ska veta vad vi har och inte har, säger Börje Strömberg, polisens presstalesman.

Samtidigt fortsätter polisen söka en man som möjligtvis kan binda kvinnan till Arboga under mordkvällen.

Polisen misstänker att hon lämnade Arboga med tåget mot Stockholm vid 19.40-tiden efter att ha mördat de två barnen. Övervakningskameror från stationen visar hur en kvinna som polisen tror kan vara den misstänkta barnamörderskan möter en man på nära håll. Just nu är det den mannen som polisen först och främst vill komma i kontakt med.

– Han har ännu inte hört av sig, men vi har fått in flera uppgifter om vem han kan vara. Dessutom har vi kontaktats av flera personer som har sett någon som skulle kunna vara kvinnan på tåget från Arboga, säger Börje Strömberg.

Ska väcka mamman

Efter gårdagens lyckade operation av den 23-åriga mamman hoppas läkarna snart kunna göra ett nytt försök att väcka upp henne – kanske redan i morgon.

– Så fort hon är utom fara vill vi bara att hon ska vakna upp och berätta vem det var som gjorde det, säger en anhörig.