Äldre man ihjälkörd av timmerbil

Publicerad 2014-12-18

Olyckan inträffade på väg 87 mellan Långsele (tätorten till vänster på bilden) och Sollefteå.

En äldre man dog efter att ha blivit påkörd av en timmerbil på riksväg 87 mellan Långsele och Sollefteå.

Mannen hade försökt stoppa flera bilar innan olyckan inträffade.

Strax före klockan 17 fick polisen i Västernorrland flera samtal om att en mörkklädd man befann sig vid riksväg 87. Mannen ska ha försökt stoppa förbipasserande bilar.

– Vi fick många samtal av personer som nästan kört på mannen, säger Martin Södervall, vakthavande befäl vid polisen i Sundsvall.

Avled omedelbart

Kort därefter inkom ett nytt samtal om att mannen hade blivit påkörd av en timmerbil. Polisen befann sig då på ett annat larm i Kramfors, cirka en timmes bilfärd bort. Räddningstjänst och polis rapporterades till olycksplatsen och mannen, som är 75-årsåldern, fördes senare till Sollefteå sjukhus med ambulans. Han ska ha avlidit omedelbart av skadorna.

– Det gick väldigt fort, säger Martin Södervall.

Mannen hade kört i diket och gick upp på vägen för att få hjälp. Vägen var hal och enligt polisen var det mycket dålig sikt på platsen.

– Det är en ganska smal vägsträcka och det finns ingen belysning, Robert Öhman, vakthavande befäl vid polisen i Sundsvall.

"Det fanns ingenstans att ta vägen"

Chauffören i timmerbilen har beskrivit för polisen hur mannen stod och viftade på vägen.

– Mannen stod ute i vägbanan och var bara en meter bort när han upptäcktes. Det fanns ingenstans för lastbilen att ta vägen, säger Robert Öhman.

Föraren i timmerbilen ska ha klarat sig utan fysiska skador, men är svårt chockad.

Mannens anhöriga är underrättade.