Maline, 31, från Landskrona hittad död

Publicerad 2022-01-04

LANDSKRONA. Försvunna Maline, 31, från Landskrona har hittats död.

Hon hittades utomhus i ett industriområde i utkanten av Landskrona – cirka 1,5 kilometer från sin bostad.

– Vi kan varken utesluta eller bekräfta om hon är utsatt för brott, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Den tidigare försvunna kvinnan Maline, 31, från Landskrona har i dag hittats död.

Under tisdagen sökte polisen med drönare i ett område nära tågstationen i Landskrona. Vid tjugo i fyra på eftermiddagen meddelade man att Maline var anträffad och att anhöriga hade underrättats.

 – Det är en polis som anträffat henne i det led av sökarbetet som polisen vidtagit, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Polisens tekniker var på plats intill företaget Ahlsells, som ligger ett stenkast från järnvägen, under sen eftermiddag. Enligt polisen påträffades Maline i närheten, utomhus – cirka 1,5 kilometer från sin bostad.

Kroppen hittades av en polis.

–  Hon är anträffad i den norra delen av stationsområdet. Det är det jag kan säga, säger Kent Persson, förundersökningsledare, grova brott polisen i Helsingborg.

Vid 18-tiden hade ett flertal fotografer och journalister anlänt till platsen som ligger nära ett industriområde i östra delarna av Landskrona. Då hade polisen hävt avspärrningen. 

Tåg tvingades vända

– Vi vet inte hur länge hon har legat utomhus, det är detaljer som vi inte kan gå in på just nu, säger Rickard Lundqvist.

Dödsorsaken är inte fastställd.

– Vi kan varken utesluta eller bekräfta om hon är utsatt för brott. Ingenting pekar i någon speciell riktning i nuläget, säger Rickard Lundqvist.

Enligt uppgifter till HD och Sydsvenskan har tåg på väg norrut fått stanna vid Landskrona station på polisens begäran, och vända tillbaka söderut.

– Tågstoppet hör ihop med detta utredningsärende, det är det enda vi kan säga i nuläget, säger Patric Fors till tidningen.

Maline, 31, försvann natten den 23 december. Nu har hon hittats död.

Maline har varit försvunnen sedan natten mot den 23 december.

Kvällen den 22 december ska hon dels ha varit på en restaurang och dels på en bar i centrum. Restaurangbesöket bekräftas av att Maline gör ett inlägg på sin Facebooksida. Sedan ska hon ha gått till en fest i kvarteret. Kvällen ska ha avslutats med en liten efterfest i Malines lägenhet.

Platsen där Maline hittades har spärrats av och kriminalteknisk undersökning pågår.

Det sista spåret efter Maline kom mycket tidigt på morgonen den 23 december. Då skickades ett textmeddelande från hennes messenger.

– Den sista kontakten är ett meddelande som sker runt 04.30 på morgonen den 23, sa Marie Fridström, jourhavande förundersökningsledare i Helsingborg tidigare till Aftonbladet.

Sedan dess har en stor sökinsats pågått av både polis och frivilliga från Fikk Sweden.

Malines mobiltelefon har enligt polisen hittats i hennes lägenhet. Polisen har tidigare arbetat med ärendet som ett misstänkt människorov.

Aftonbladets Krister Hansson och Susanna Nygren på plats i Landskrona.

Följ ämnen i artikeln